A rammstein puppe cimű számát hogyan kell értelmezni?
Elég homályos, emiatt elfogadom, ha valaki máshogy értelmezi, de én azt gondolom, hogy valami ilyesmi:
Egy kisgyerek szemszögéből van elmesélve, aki valószínűleg a már nagykorú nővérével él, aki a saját testének árulásával keres pénzt a szomszéd szobában.
A kisgyerek minden felgyülemlett frusztrációját egy játékbabán tölti ki, amit a nővérétől kapott. Valószínűleg drogokhoz is hozzájut, feltételezhetően szintén a nővérén keresztül.
A végén szemtanújává válik, amint valamelyik kuncsaftja végez a nővérével, és talán fel se fogja hogy mi történt, csak azt látja, hogy végre vége a nővére traumát okozó viselkedésének.
Én értelmezésem szerint, egy gyerekről szól aki őrrült és a nővérével él. Gyógyszereket szed, tehát szerintem már alapból valamilyen személységzavara lehet, de erre egy lapáttal rátesz, hogy a nővére mindig bezárja abba a kisszobába.
Dühében egy baba elpusztításával nyugtatja(?) magát, de kimondja, hogy ő így nem érzi jól magát. Erről szól a refrén.
Utolsó versszakban azt írja, hogy a kulcsjukon át látja, hogy a nővérét megölték, majd ezután ismét refrén, csak azzal a különbséggel, hogy azt mondja, most már boldog.
Eddig nem gondoltam bele abba, hogy esetleg a nővér prosti, de elgondolkodtató az első válasz.
Nem tudok túl fényesen angolul és eddig csak angol feliratot találtam, úgyhogy bármi lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!