Magyar Posta csomagátvétel elmulasztásával mi történik?
Múlt héten rendeltem utánvéttel, készpénzes fizetéssel egy csomagot egy drogéria internetes oldaláról, de a Postától még semmilyen értesítést nem kaptam még. A hét végén hosszabb időre el kell utaznom, nem leszek itthon, és mivel a honlapon már nem tudom visszavonni a rendelést, mi történik akkor, ha nem veszem át a csomagot? A honlapon ingyenes szállítással rendeltem, ezért nekem semmi anyagi hátrányom nem lesz belőle.
A Posta, ha nem sikerült kézesítenie, egyszerűen visszaküldi a csomagot a feladónak?
Na most elképzeltem, h egy ember 30 napig a kezében áll a csomaggal és tartja. 😂
5-10 munkanapig őrzik a postán letétben, ez idő alatt lehet átvenni a küldeményt. Ha nem veszed át visszamegy a feladónak “nem kereste” jelzővel. Ugyanígy minden küldeménnyel, nem számít hogy magánszemély, cég vagy hivatal, nem számít hogy csomag, levél, utalvány. Csomagról pedig mindenképp kell kapnod értesítést, papír alapú, e-mail, sms. Ha pedig valaki izgulós, mint én akkor nyomkövetésben is várja és csekkolgatja, vajon mikor érkezik. Általában a webshoptól is érkezik e-mail, hogy átadták/ feladták ezen lehet követni, és kapod a csomag azonosítóját.
Köszönöm a válaszokat!
Néhány perce hívtak telefonon, hogy 10 percen belül ideérnek a csomaggal, ehhez képest emailt/sms-t még mindig nem küldtek, hogy a mai napon kiszállítják :D Nem tudom, ennek mi értelme, mert így ha nem vagyok itthon, mehetek a csomagért a postára én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!