El lehet érni törvényesen, hogy valakit kijelentkeztessenek a lakcímedről?
Hülye cégek ellen nincs orvosság. Az előző lakó 8 éve hagyta el a lakást, külföldre költözött, mindent felszámolt itthon, lejelentette az összes helyen a lakóhelymódosítását és a mai napig jönnek levelei hozzánk. Eleinte még szóltam neki, hogy jött egy levele innen-onnan, megköszönte és mindig jelezte a cégeknek, hogy rossz címre ment a levél, még el is küldött ilyen hivatalos dokut a címváltozásról, hogy mit adott be, de egyszerűen a cégek fogyatékosak. Én is jártam úgy, hogy bementem a bankba hogy módosítsam a levelezési címem, kaptam róla dokut is, erre fél év múlva a régire küldték ki a bankkártyát.
De az egyetlen útja az, hogy az illető az adott cégnél őrzött adataiban a változást bejelenti, aztán vagy felfogja a cég vagy nem. Általában az is meghaladja a képességeiket, hogy különbséget tegyenek állandó lakcím és tartózkodási hely (levelezési cím) között, pedig ez utóbbit pont azért adod meg, hogy a leveleid utolérjenek.
A lakcím az az illető személyes adata és semmilyen - a lakásra vonatkozó - jogi kapcsolatot nem jelent, úgyhogy attól még neki semmi köze nincs a lakáshoz, hogy esetleg még ott van a címe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!