Meddig érvényes a matrica nélküli diákigazolvány?
Nekünk egész évben voltak problémák a diákigazolvánnyal.
Több osztálytársamat meg akarták büntetni a buszon,mert nem volt matrica a diákon.Volt,aki meg is kapta a büntetést,holott matrica akkor kell a diűkigazolványra,ha valaki betöltötte a 18-at,de továbbtanul (5-6. éven,fősuli,egyetem).
Nekünk ezt mondta ofőnk.
Elvileg október 31-ig érvényesnek kell lennie. Én elmúltam 18 és nekem is úgy van... nekem eddig nem volt ebből gondom, pedig már láttak matrica nélkül. Ha ezen problémáznak, mondd meg határozottan, hogy "Október 31-ig érvényes, különben is nyáron honnan szerezzek matricát, ha a sulik is csak szeptemberben kapják meg?"
Ha tovább problémázna az ellenőr fogadd el a csekket, menj be ahova be kéne fizetned és ott is add elő ezt és hogy nem vagy hajlandó fizetni. Ott már jobban ismerik a törvényeket, sajnos sok ellenőr nincs tisztában ilyenekkel-.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!