Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Volt valaha valamikor is...

Volt valaha valamikor is tervben, hogy felhozzák a Titanicot?

Figyelt kérdés
Ha igen tudna valaki linket küldeni az esetleges oldalról, ahol erről írnak?

2020. okt. 15. 18:50
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Abból kiindulva, hogy keresni sem akarták, és csak egy másik projekt ürügyén kaptak pénzt arra, hogy a süllyedés környékén kutathassanak (és szerencséjük volt, mert megtalálták), nehéz elképzelni hogy bárki állt volna a költségét ennek a műveletnek - már ha kivitelezhetőnek tartották egyáltalán a felszínre hozást.
2020. okt. 15. 19:14
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Én úgy tudom, hogy megtalálták a hajót, de nem hozzák fel had nyugodjanak az elhunytak a víz mélyén.
2020. okt. 15. 19:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Gondolom baromi sok pénzbe is kerülne. De érdekelne hogyan hoznák fel ha lenne rá valamilyen terv akkor az milyen lenne.
2020. okt. 15. 19:42
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

Nekem úgy rémlik, hogy pár évtizeddel ezelőtt, de jóval a 2. világháború után, felmerült a gondolat. Levegőt gondoltak beleszivattyúzni, ami felemelte volna. A lyukak betömését nem tudom, hogyan oldották volna meg a víz alatt. Ez kb. akkor volt, miután (fenteb is írták) megtalálták a roncsot a tenger fenekén.

Linket közölni nem tudok.

2020. okt. 16. 10:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Amúgy én arra gondoltam, hogy úgy lehetne, hogy beskatulyáznák vas lemezekkel körbe és kiszivattyúznák a vizet a skatulyából aztán felhúznák a roncsot.Na most az a roncs már olyan gyenge és korhadt, hogy valószűnüleg egy kisebb mozgatástól össze rottyanna az egész.De darabokban fel lehetne hozni.Na most azt is tudjuk,hogy 3821 méter mélyen van,szóval olyan hosszú vas lemezt meg nem tudnak gyártani gondolom.3000 méter az 3 km.De ha kimennének teher hajókkal meg helikopterekkel akkor gondolom fel tudnák húzni részenként de biztos,hogy ez is azért lehetetlen,mert mint fentebb írtam "egy kisebb mozgatástól is össze rottyanna az egész".
2020. okt. 16. 10:34
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
A konkrét megoldást hagyjuk a szakemberekre. Nem tudok konkrét megoldási javaslatról. Amit fentebb említettem, az is csak feltevés szintű.
2020. okt. 16. 10:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Jó de attól még elgondolkozhatunk róla. :D Valószínűleg úgysem érdeklené őket a javaslatom ha benyújtanám. :D :D :D
2020. okt. 16. 10:48
 8/10 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem érdekelné, hiszen minden megvalósítható megoldás csak jót tenne a cél érdekében. Ehhez viszont szakember javaslata kellene, konkrét megvalósítási tervvel: műszaki megoldás, költségvetés, milyen géppel, hány emberrel stb.

A gondolatát azért ne verd ki a fejedből! Lehetsz világhírű...

Sok sikert!

2020. okt. 16. 11:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Jaj csak viccelek.Én nem vagyok szakember azért írtam poénból,hogy valószínüleg nem érdekelné őket "annyira" a javaslatom. :D :D Csak egyébként érdekelnek az ilyenek.Szoktam you tubeon is nézegetni ilyen 'műszaki" jellegű videókat és ezt mind úgy,hogy ráadásul nő vagyok!
2020. okt. 16. 13:50
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A Raise the Titanic (A Titanic kincse) filmben kiemelik.

https://www.youtube.com/watch?v=JAl8dO9tdlE

Persze ez fikció, ami erősen eltér a valóságtól, kezdve azzal, hogy a hajótest két darabban hever a tengerfenéken, távol egymástól.

2020. okt. 17. 17:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!