Sosem akartam orvos lenni, de a nagyon közeli rokonságomban is vannak páran.
Látom : éjszakai szolgálat, készenlét, a rendelőben, kórházban mindenkitől csak a panasz (itt fáj, ott fáj). Ha a munkanapja pár perc múlva letelik, de még nincs ott a váltás és jön egy beteg, akit baleset érte, vagy vakbél, szemébe került valami stb., akkor el kell látnia. Emiatt lekési a buszt, vonatot és csak órák múlva ér haza a családjához...
Amikor ezt elmondtam egyik orvsomnak, azt felelte: "De milyen örömteli érzés, ha valakit meggyógyítunk...!"
Igazat adtam neki.
A gépészmérnökségnek is megvannak a pro és kontra oldalai. A termelésben lenni: anyagbiztosítás, feldolgozás, értékesítés csupa-csupa stresszes helyzet. "De milyen örömteli érzés, ha mindez sikerül...!"
Kérdező, vesd össze a két foglalkozást. Az orvosok most jókora jövedelememeléshez jutnak, az ipari termelés meg nagy kihívások előtt áll. Mindkét oldal jó valakinek. Ne a mi véleményünkre adj, hiszen mi kibicek vagyunk, akiknek semmi sem drága, viszont a Te bőröd van a vásáron, mert a pályaválasztás általában egy életre szól.
Sok sikert!
Orvosként egyértelműen a mérnökre szavazok. Megjegyzéseim, ez nem hivatás, ez munka, a hivatás részt a betegek már elszúrták, semmi tiszteletet nem kap itthon egy orvos és a társadalom csak kihasznál minket.
Fizetés emelés, annyira megemelik a fizetést, hogy nagy eséllyel kevesebbet fogok keresni, mint eddig, pedig én tényleg semmi hálapénzt nem fogadok el, ráadásul veszélybe kerül a másodállásunk és vezényelhetők leszünk... igazi rabszolgák.
Gépészmérnökre mindig szükség lesz, ráadásul egy alkotó, kreatív szakma, ami jól fizet, orvosként viszont itthon mindig egy kihasznált, lenézett rabszolga maradsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!