Névváltoztatás? (Többi lent)
Szóval nem igazán szeretem a vezetéknevem (eléggé megromlott a kapcsolatom apukámmal, nem szeretném már tovább viselni ezt a nevet) A lényeg, hogy helyette felszeretném venni anyukámét. Illetve nem igazán tetszik az egyik keresztnevem sem (2 van)
Nem érdekel, hogy mennyibe kerül,csak az,hogy lehetséges-e ez? :')
Például: ha Kovács Viktória Hanna lennék és megszeretném változtatni a nevem úgy, ahogy feljebb is írtam, akkor lehetnék pl Kiss Viktória? (Anyukám vezetékneve + elhagyni egy keresztnevemet)
Köszi a válaszokat előre is :D
17/L
Ezzel én is tisztában vagyok, a kérdésem az volt, hogy meglehet-e olyan módon változtatni, ahogy fent írtam :D
(Elhagyni egy keresztnevet pl.)
Lehet. Kérvényt kell benyújtani, aztán ha rendesen megindokolod, akkor valószínűleg engedélyezik.
Csak az indokláshoz ne azt írd, hogy nem tetszik a neved, hanem valami komolyabbat. (Az, hogy a viszony apukáddal megromlott, az jó indok a vezetéknévhez.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!