Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Valaki el tudja oszlatni a...

Valaki el tudja oszlatni a gyanakvásom az Event 201-gyel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2020. szept. 15. 18:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Valami, amit csak vad konteós oldalakon osztanak meg, az jellemzően tényleg csak egy béna konteó. Véletlen egybeesése a dolgoknak, amibe utólag már belemagyaráznak mindent.

Egy konteónak amúgy nem pont az a lényege, hogy valami nagyon titkos dologról "rántják" le a leplet ilyen firkász oldalakon? Csak mert az Event 201 egy teljesen nyilvános, hivatalos esemény volt.

Hogy mennyire véletlen, hogy pont egy koronavírus fertőzést szimultáltak? Talán csak annyi, hogy ~30 különböző faja van, ebből 7 embereket is fertőz, és ebből kettő már ismert járványt okozott korábban (SARS és MERS), tehát ismert a veszélye és fenyegetése, hiszen bármelyik évben kitörhet ilyen járvány, amire készülni kell.

2020. szept. 15. 19:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Engem leginkább az időzítés fogott meg. A konteóknál meg, mint írtad is, bármit bele lehet magyarázni bármibe, ha nincs egy stabil cáfolat. Példaul, hogy pont azért volt ennyire nyilvános, hogy ne legyen feltűnő. Az a baj, hogy annyi a fake news, a könyörtelen kizsákmányolás, hogy az ember már szinte keresi, hol verik át. Aztán ott van az a vegyes érzelmi töltetű életérzés, hogy én tudok valami szörnyű titkot, amit a legtöbben nem. Ha hajlamos vagy rá, addiktív tud lenni, és engedsz a racionalitásból, jön az összekötögetés. Van összeesküvés, amit tényként kezelek. Párról még kutatok. A vírussal kapcsolatban több dolog kétellyeket ébresztett bennem. A következetlen közlemények és intézkedések. A maszkviselésre buzdító politikusok és orvosok, akik nem hordanak maszkot, csak egy-egy hitelesítő felvétel erejéig. Pedig ők maguk sem fiatalok. Bár nem nézek TV-t, műsorokban eddig csak annyi emberen láttam maszkot, hogy tudjam, lehet úgy is érteni, mit mondanak. Lehet érv az esztétika? Vagy a pánikkeltő hatás, mikor a busz megállónként háromszor figyelmeztet a járványra. Aztán ott a kérdés, hogy a veszélyt tagadó orvosok miért tennék kockára maguk és családjuk életét egy kis haszonért. Hiszen tömegek közé járnak, többen szintén nem fiatal létükre. Csak beleestem abba, hogy mivel Gődényék kimondtak pár dolgot, amit a mainstream nem, az ő mondandójukat már egyáltalán nem ellenőriztem. Mikor gyanakodni kezdtem, az ő csúsztatásaikra is rájöttem. Most meg sorra próbálok magyarázatokat találni minden kétes dologra, amiről hallottam. A belemagyarázhatóság viszont a fake news esetén is működik. Objektívnek lenni nehéz, ahol az ember nem tud igazán ellenőrizni, csak állításokat összevetni, vagy információja sem nagyon van az adott dologról. Ahová nem látunk el, ott a vélt lehetőségeknek csak a fantázia és a meggyőződések szabnak határt. Ezért vannak betegebbnél betegebb konteók. Ha belegondolsz, a tudásunk egy jelentős része valójában csak hit. Mindig és mindenki ezt mondta. ,,Társadalmi bizonyíték." Az igazán kritikus (tehát nyílt) gondolkodás teret ad bizonyos konteóknak, majd a konteók elveszik a teret tőle, ha rájuk kattan az ember. Ha tapasztalsz a fizikain túli törvényszerűségeket, az tovább bonyolíthatja az amúgy is ingoványos igazságkeresést. Ha már itt tartunk, maga a vírus létének tagadása hasonló elven működik, mint az elfogult materializmus.
2020. szept. 16. 16:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Erre csak egy rövid reakcióm lenne. Gődény nem orvos, helyette viszont minden más, ami a mainstreamben tartja:

[link]

2020. szept. 16. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!