Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Sokan miért nem tudják, hogy...

Sokan miért nem tudják, hogy a pszichológus valójában viselkedés elemző?

Figyelt kérdés
2020. szept. 6. 15:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert nem az.
2020. szept. 6. 15:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Meg mérnök...
2020. szept. 6. 15:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem vasutas?
2020. szept. 6. 16:34
 4/8 A kérdező kommentje:
Jártam pszichológia órákra tudom, hogy viselkedés elemző a pszichológus. De az emberek többsége szerintettek miért értelmazi félre a pszichológus fogalmát?
2020. szept. 6. 19:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Csak szeretjük bosszantani őket.
2020. szept. 6. 20:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Mit értesz azon, hogy félreértelmezik? Szerinted úgy általában az emberek a "viselkedés elemző" helyett mire gondolnak a pszichológus szó hallatán?
2020. szept. 6. 23:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát édes öcsém, ha neked adott témájú órákra kell járnod, hogy megtudd, hogy az idegen szóval jellemzett szakmák, hivatások milyen tevékenységet jelentenek magyar szavakkal, akkor biztosítva van számodra az élethosszig tartó tanulás. Csak „us” végűből van egy csomó.

Vagy egy órája láttam a buszon, hogy kozmetikus képzésre keresnek jelentkezőket. Tisztességesen eljársz, figyelsz az órákon, utána már írhatod is a következő éjszaka kapott 3 pont reményében a kérdést, hogy „Sokan miért nem tudják, hogy a kozmetikus valójában … ?”. (A hármaspont helyére kerülő szavakat nem árulom el, ne legyen érdektelen számodra a tanfolyam.)

Hiányérzetem van a kérdésed kapcsán. Megkérdezted – eldicsekedve azzal, hogy az órákra járás óta tudod -, de hogyan tovább?

Ha valaki olvassa, meghallja a pszichológus szót, akkor, bizonyítva, hogy tudja magyar szavakkal a jelentését, hívjon fel téged telefonon és mondja, hogy „viselkedés elemző”? Vagy elég, ha minden ilyen alkalommal hangosan kimondják; megbízol ennyire az emberekben?

Egyébként, már gyerekkoromban is kedvelt szó volt. Olyan jól le lehetett köpni a szó elején a másikat, mikor kimondtuk.

2020. szept. 7. 16:37
 8/8 A kérdező kommentje:
A professzor aki tanított az egyetemen azt mondta pszichológiából.A pszichológia nem a lélekről szól, hanem a viselkedésünket vizsgálja egyes helyzetekben.Amúgy már láttam olya hirdetést, hogy pszichológus kiírás helyett viselkedés elemzőt keresnek egy adott munkakörbe.
2020. szept. 7. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!