Mindenhonnan azt hallom, hogy álmunkban nem tudunk meghalni, pedig esküszöm, nekem már "sikerült" egyszer. Hogy is van ez?
èn is haltam már meg álmomban. marha rossz érzés. egyböl fel is ébredtem rá. szóval meghalltam, és egy pillanatra láttam magamat kivülröl (persze álom volt csak) abban a szituban ahol meghaltam, és abban a pillanatban felriadtam.
èn gyerek koromban zuhatam sokat álmomban, és arra ébredtem fel hogy a hátamra zuhantam. vagy is tényleg mintha leestem volna.
engem azért röhögnek ki mert volt egy láthatatlan barátom gyerek koromban.
Én is láttam magamat kívülről!Tudom,nagyon klisének hangzik,de olyan volt,mintha egy plafonról lógó kamera szemszögéből láttam volna magam a földön feküdni.Aztán a kamera lassan távolodni kezdett és kicsit elfordult is közben.
Azután csak homály...felébredtem.
Azért mondják, mert biológiai szempontból nem halhatsz meg álmodban, az agy ugyanis védi magát, pl: REM fázisban, amikor az álmok túlnyomó többsége történi a vázizmok ideiglenesen lebénulnak.
Az természetesen teljesen más tészta, hogy te azt álmodod meghaltál, ennek nincs akadálya, de ettől még fizikailag nem halsz meg egy percre sem! Ha mégis, akkor ott komoly baj van, és azt nem az álmok okozzák...
Ó,igen!Tényleg kétértelmű a kérdés!
Na,hogy elsimítsam:Azt szokták nekem mondani(tehát több helyről is hallottam):"Nem álmodhatod azt,hogy meghaltál,mert akkor tulajdonképpen biológiailag is halott lennél már."
A kommentáló kollegák elbeszélései alapján (is) e mítoszt személy szerint cáfolom...
Simán álmodhatod azt, hogy meghalsz (csak ugye ettől leginkább felébred az ember) - és még olyan testen kívüli élményt is álmodhatsz, amit itt leírnak.
Én már többször álmodtam olyat, hogy kívülről (hátulról) nézem magam, miközben megyek álmomban. Úgy, mint néhány számítógépes játékban. Valószínűleg azért is álmodtam ilyet, mert láttam már ilyen játékokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!