Mikor kézbesítik?
Elnézést kérek, tisztelt, 1-es válasz írója, de van a Magyar Postának helyi kézbesítés szolgáltatása? (Olyan, hogy településen belül, címre kézbesítendő?)
Nem találtam ilyet, sem általános tájékoztatásban, sem a postai terméklapokon, sem az általános szerződési feltételekben.
Nem kötözködésképp írom, csak érdekel, mert adott esetekben jó lenne számomra. És, bizonyára, a kérdezőt is megnyugtatná, hogy biztosan számíthat rá.
(Ha esetleg a válaszoló nem követi a kérdést, azt is megköszönöm, ha a választ két hasznosnak értékelő legalább egyike meg tudná mutatni.)
Valóban hülyén fogalmaztam, mivel ez nem különszolgáltatás. Amit feladsz odaviszik. Ha bemész a saját postádra és magadnak adsz fel valamit, kiviszik, csak fizesd ki. :D De a felvétel után a helyi levél küldeményeket külön kezelik. Az én körzeti postámnál amit pl ablakban beadok, felveszik, másnap viszik is ki vagy következő munkanapon legkésőbb, ha pl vki szabin van vagy összeállt minden. Mivel ott vannak kézbesítők is, nem kell külön elosztóba küldeni stb. Szóval egy városon belül egy körzetre írtam elsődlegesen a választ, ahol kézbesítők is vannak a postán.
De városon belülre is igaz részemről a tapasztalat, h 2 nap alatt kézbesítik, elsőbbségi nélkül. Mivel ugye ami a városomba szól, de nem az én postám kézbesítői viszik az megy az elosztóba. De nem megy tovább ugye másik városba, csak a célpostához.
Nyílván sok mindentől is függhet, pl Budapest környékén nem tartom valószínűnek, h vidék szinten működnek, ugyanis én vidéki vagyok.
Magyar Posta
A POSTAI SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELE
↓
„11.2.1.
2) A küldeményenkénti díjszabás alapján feladott nem elsőbbségi levélküldemények továbbá nem elsőbbségi azonosított levélküldemények legalább 85%-át a feladást követő harmadik munkanap, legalább 97%-át a feladást követő ötödik munkanap végéig kézbesíteni kell, vagy meg kell kísérelni azok kézbesítését.
4) A nem küldeményenkénti díjszabás alapján feladott nem elsőbbségi levélküldemények továbbá nem elsőbbségi azonosított levélküldemények legalább 85%-át a feladást követő harmadik munkanap, legalább 97%-át a feladást követő ötödik munkanap végéig kézbesíteni kell, vagy meg kell kísérelni azok kézbesítését.”
Az, hogy 20 km, vagy 420 km a távolság, nem feltétlen számít.
Nem tudom, hogy egyedileg lettek feladva, vagy csoportosan (díjfizetés szempontjából); annyiból mindegy, hogy ugyanannyi az átfutási idejük.
A 4-es kérdezői komment 2020. augusztus 20-án jelent meg, ez a 34. héten van. Az előző, 33. heti csütörtök dátuma 2020. augusztus 13.
Ha 2020. augusztus 13-án, csütörtökön lettek feladva, akkor
• a feladást követő harmadik munkanap 2020. augusztus 18., kedd volt,
• a feladást követő ötödik munkanap 2020. augusztus 24., hétfő lesz.
(• És akkor van 3%-nyi küldemény, aminek az átfutási idejéről nem írnak. Annyit lehet kikövetkeztetni, hogy több mint öt munkanap.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!