Sepsiszentgyörgyön hol találhatnék diákmunkát?
Oldalakon nem is érdemes szerintem, hanem ismerősök útján. Kávézókban/bárokban is felvesznek feketén, de ne számíts túl nagy fizetségre (pl Teinben 5 lej az órabér - a minimálbér 10 lej).
Ezen kívül, ha lány vagy és egy kicsit is szereted a gyerekeket, szerintem kézenfekvő a bébiszitterkedés. Egy egész nap dolgozó ismerős-szülő biztos örülne ha nappal lekötnéd a gyereket, nem mindenhol van segítő nagymama.
A lényeg, hogy ismerősöket kell megkérdezni, hivatalos úton 0 az esélye, hogy bárhová is alkalmazzanak szeptemberig.
Tudod, most az a baj az ilyen diákmunkás dolgokkal, hogy vírus van...
Ha nem lenne, egyszerű dolgod lenne, mert a nagyobb vendéglőkbe esküvőkkor, kereszteleőkkor, stb elég sok pincér kell. Olyan osztálytársam is volt, hogy már 8.-ban is pincérkedett.
Nincs valami álláshírdetéses Facebook csoport esetleg Szentgyörgy környékén?
Én startból 2 csoportot is találtam:
Amúgy szinte kaptam neked egy éttermes diákmunkát/szezonmunkás, csak a minimális kor 18 év volt...
Kicsi bogaram, itt nem az a kérdés, hogy téged érdekel-e vagy sem a vírus. Azért kell számításba venni, mert így rengeteg olyan esemény (fesztivál, koncert, esküvő, ilyen-olyan rendezvény) elmarad, ahová egyébként simán felvesznek fiatalokat kiszolgálónak/háttérmunkásnak.
Még mindig azt mondom, hogy ismerősnél próbálkozz, kérd meg a szüleidet is, hogy érdeklődjenek körbe, van-e olyan ismerős aki a falusi kis kertjét mondjuk rendbe akarná rakni és kitisztítani, és csekélyke pénzért elfogad téged. Ez így működik normális körökben.
Próbáld meg az Irisz házat, Gyöngyvirág utca 6 szám alatt van s Makkai Péter meg Olcsvári Tünde vezetik. Hátha felvesznek önkéntesnek elöször s aztán alkalmaznak fizetésért vagy ajánlanak más helyet ahova menj. A Gyönyvirág utcán a székhejükön a konyhába be tudnál segiteni meg van egy táborhelyük Sepsikőrispatakon.
Én a váradi diakóniánál dolgozom s ismerem Makkai Pétert meg Olcsvári Tündét, ők olyan emberek akik segitenek ha hozzájuk fordulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!