A Kálium-hidroxid-nál mit jelent az, hogy "pikkelyes"? Így is árulják zsákban.
Itt látható a pikkelyes:
"Azért jobb, mint a gyöngy, mert a gyöngy könnyen szétgurul, nagyobb a sérülés veszélye."
Szerintem felhasználáskor tud a legjobban elgurulni, de máshol meg ezt írják:
"A pikkelyes és a gyöngy szinte csak megjelenésükben különböznek egymástól. Szappankészítéshez mindkettő használható. Adagolást tekintve talán a gyöngyöt könnyebb kimérni."
Ha így idézőjelestől beírod a keresőbe, akkor az első találatnál még sok mindent találsz róla - nem linkelem, mert reklámnak minősülne.
Szerintem súroláshoz ne a kálium-hidroxidot használd, mert elég veszélyes anyag, és sehol sem találtam ezekben összetevőként, inkább hideg zsíroldásra használják:
Helyette inkább szódabikarbónát használj alapanyagként, a következő oldalakon lévők is ezt ajánlják:
Az alábbi oldalon lévő súrolószer összetevői: zeolit ásványőrlemény, biológiailag lebomló tenzid, citromsav:
A köv. oldalon pedig kalcium-karbonát a fő alapanyag, de szerintem ezt az elegyet házilag nehéz előállítani:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!