Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Létezhet olyan beszédhiba,...

Létezhet olyan beszédhiba, hogy valaki egy bizonyos nyelven dadog?

Figyelt kérdés
Tehát az anyanyelvét tökéletesen beszéli,de pl.:franciául dadog.
2010. aug. 2. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát esetleg akkor, ha valami extrém szintű fóbiája van az illetőnek azzal a nyelvvel kapcsolatban, és olyan szintű félelmet semmi más nem vált ki belőle, csak ha az adott nyelven beszél. De amúgy elég valószínűtlennek tűnik nekem :S Miért kérdezed? Talán ebben a helyzetben vagy?
2010. aug. 2. 16:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nemhiszem, ( sőt, biztos nem), valószínűleg csak zavarban van, vagy nem beszéli megfelelően a nyelvet.
2010. aug. 2. 16:33
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok ebben a helyzetben csak valahogy felmerült bennem ez.
2010. aug. 2. 16:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet nem ismerek, de olyat igen, aki erősen dadog, de ha telefonon beszél, akkor egyáltalán nem dadog. (pedig már nem is fiatal)
2010. aug. 2. 16:54
 5/6 A kérdező kommentje:
olyat in is simertem.
2010. aug. 3. 12:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Bizony létezik!! De én pontosan az ellenkezőre tudok példát.

Az illető az anyanyelvén, vagyis magyarul dadogott - bár lehet, hogy a hebegés szakszerűbb és pontosabb is -, viszont franciául és angolul nemcsak jól beszélt, nem hebegett, nem dadogott.

2010. aug. 22. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!