Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Más is fél a vihartol?

Más is fél a vihartol?

Figyelt kérdés

#Villám,vihar,eső,
2020. jún. 17. 17:56
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Én félek
2020. jún. 17. 22:18
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Eszerint nem a vihartól félsz, hanem a zivatartól.

A villámlás és a vele járó dörgés megnevezése: zivatar. Ha csapadék nélküli, akkor: száraz zivatar.

Viharos erejű a szél lehet; a nagysebességű szél a viharos erejű szél. Lehet ettől is félni, okoz károkat, de te másról írtál.

Persze, lehet viharos erejű széllel együtt zivatar, de nem minden esetben van így; mindkettő lehet a másik nélkül.

Például, Ágasegyházán száraz zivatar van; csapadék nélkül villámlik, dörög: [link]

Ugyanakkor egyáltalán nincs viharos erejű szél, csak 6-7 km/órás sebességű: [link]

Például, Dunaföldváron zivatar van; esik és villámlik, dörög: [link]

Dunaföldváron nincs szélmérő, kb. egyforma távolságra van a dunaújvárosi és hartai mérőhelyektől. Egyik helyen sincs viharos erejű szél, Dunaújvárosban 8 km/órás sebességű, és 14 km/órás széllökések vannak; Hartán 4 km/órás sebességű, és 6 km/órás széllökések vannak: [link]

Ágasegyházán és Dunaföldváron is lehetnek a zivatartól (villámlás, dörgés), hozzád hasonlóan, félők, de vihartól nincs okuk félni (nincs viharos erejű szél); azaz nem kell attól tartani, hogy megbont tetőket, repkednek cserepek, és nem csavar, dönt ki fákat, és nem csap be nyitva hagyott, rögzítés nélküli nyílászárókat, üvegeiket kitörve.

2020. jún. 18. 08:33
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a vihart igazából röviden azért mert viharban valamiért jobb szerintem elaludni és nem félek tőle de biszont sok ember igen
2020. jún. 18. 12:21
 14/21 A kérdező kommentje:

Meterologus vagy?

2020. jún. 18. 16:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én csak atttól félek, hogy megint kivágja a routert.
2020. jún. 19. 11:56
 16/21 anonim ***** válasza:
77%
ijesztő, pontos j
2020. júl. 3. 15:28
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak a villámtól higy belém csap
2020. júl. 16. 11:20
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Én amugy szeretem a vihart,akkor rajzolok es olvasok elmaradhatatlanok mikor van van:)
2020. júl. 16. 11:20
 19/21 anonim válasza:
100%
Én igen, mert a szobám ablaka előtt van egy 7 méteres fa, és mindig félek hogy belecsap a vilám..
2020. júl. 24. 09:38
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Ja amugy tényleg jobb ugy elaludni mert ha csend van én minden apró zajtól félek :)

De hol kellett volna pontos ly-nek lennie?

Mert szerintem a kivágja pontos

2020. júl. 24. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!