Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha betörnek a lakásomba és...

Ha betörnek a lakásomba és otthon vagyok, mennyire bánthatom a támadókat?

Figyelt kérdés
2010. júl. 31. 11:59
 1/9 anonim ***** válasza:
öld meg őket
2010. júl. 31. 12:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem érdemes összetűzésbe keveredni, azonnal hívni kell a rendőrséget!
2010. júl. 31. 12:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Na jó, rendőrség.. De ha éjszaka rámtörnek?? Álmomból telefonáljak?? Már 2szer kirámoltak fényes nappal, riasztó mellett..
2010. júl. 31. 12:17
 4/9 A kérdező kommentje:

12:08

Akkor tuti én kerülök életfogytiglanra.. De szívesen megtenném..

35/N

2010. júl. 31. 12:18
 5/9 anonim válasza:
100%

Csak annyira, hogy a rendőrség megérkezéséig cselekvőképtelenné tedd.

Pl.: Betörnek, először is fel kell szólítani a távozásra, ha erre nem hajlandó, akkor erőszakhoz folyamodhatsz. De vigyázni kell a testi épségre, nehogy maradandót alkoss rajta. A lényeg, hogy amíg cselekvő képes ütheted, ha már csak védekezésre képes abba kell hagynod.

Ha fegyver is előkerül, csak hasonlóval vághatsz vissza. Pl. ha nála kés van, nálad pisztoly a pisztolyt megvillanthatod de el nem sütheted!

Ha túlléped a szükségesen alkalmazandó erőszakot ő jelenthet fel téged súlyos testi sértésért, és már volt is rá példa hogy akit megtámadtak azt ítélték el!

2010. júl. 31. 12:25
 6/9 haggyámán ***** válasza:

Az ilyesmi mindig teljesen felhúz...

A __SAJÁT__ házamban hagy védjem már meg magam úgy, ahogy csak tudom. A betörőnek meg kívül tágasabb. Ja, és a betörő kap vagy 1-2 évet. _HA_ elkapják. Köszönöm Magyarország.

A saját házat nem tudom eléggé kiemelni.

2010. júl. 31. 12:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy szinte semmit nem lehet csinálni a betörökkel. Ha meg akarod védeni magad megütöd vagy leütöd őt/őket, feljelenthet testi sértésért. Hiába ő a betörő. Ez a Magyar jogrendszer. Nincs itt semmi jogos önvédelem :S
2010. júl. 31. 12:52
 8/9 A kérdező kommentje:
Na mindegy, minden esetre egy baseball ütő kéznél lesz és jól fejbekólintom. Jelentsen fel..
2010. júl. 31. 13:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen,te meg örülj hogy nem kerülsz börtönbe mert megvédted magad:/
2010. júl. 31. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!