Miért nem megy a gitározás?
Ahogy az egyes mondja. Kb napi 40 óra gyakorlás a megfelelő ;)
Komolyabbra fordítva: gyakorolj MINDIG metronómmal, gyakorolj lassan és fokozatosan növeld a tempót. Ha valahol valami nem megy, azt a részt gyakorold újra és újra ezerszer, ha kell.
Én az utóbbi pár évben kezdtem úgy érezni, hogy hmmm, ez nem is megy olyan rosszul. Kb 15 éve játszom :D
Erre is igaz az a pár közhely, amiket fater mantrázott mindig, és nem is tudom, hányszor kellett felnőni, hogy leessen mindre a tantusz. Ilyenek, hogy:
Oda kell figyelni.
Úgy csináld, ahogy könnyebb [megvalósítani tökugyanazt]!
Az érdekeljen már, ahogy lehet csinálni, ne az, ahogy nem!
Pihenni is kell, azzal pont jobban haladsz.
Lazíts, jobb vagy ennél, ügyes leszel!
Velem addig volt így amíg nem megfelelő gitáron gyakoroltam. Egyszerűen nem hallottam a gitár hangjait mert ocsmányul szólt és pontatlan is. A kényelmes pontos gitár az első amin érdemes elkezdeni és folytatni meg pláne.
Majd tapasztalni fogod hogy eljön az ideje annak amikor már saját stílusod lesz és nem mások dalait, szólóit majmolod és az ismerősök azt mondják hogy húha de profi vagy és hogy mióta csinálod. Én ilyenkor kussolok mert már 25 éve. 😂
Tényleg fontos a pihenés. Velem volt olyan, h egész héten egész nap gyakoroltam, és nem értettem h hogy lehetek ilyen szr. Aztán pár napig nem gyakoroltam, és utána amikor kézbe vettem, akkor már tök jó voltam.
Vannak ilyen csodagyerekek, akiknek egyből megy minden, de nekem 6-7 évbe telt mire egyáltalán el mertem egyáltalán mondani bárkinek, h szoktam gitározni. De ma meg már úgy megy mint az írás. Persze a bonyolultabb dolgokat gyakorolnom kell, de hamar rááll a kezem, meg már nem szenvedés a gyakorlás.
"Sok oktató videót nézek"
Ez mindent tökéletesen meg is magyaráz, van egy szint ami fölé nem lehet jutni ezzel a módszerrel és te egy év alatt elérted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!