Veletek is volt már, hogy leszóltak titeket, miközben jó választ adatok egy kérdésre?
Igen, előfordul. Volt, hogy nemcsak laikusként, hanem mint szakértő (saját szakmám, amit tanultam - de hát az egészségügyhöz ugye "mindenki ért"), és mégis lepontoztak, hogy nem hasznos a válaszom, pedig oda is írtam, hogy mi a szakmám.
Volt olyan is, amit kipróbáltam, tudtam, hogy biztosan használ, de ugyanúgy jöttek az okoskodók, és leértékelték - néha a béka segge alá - a válaszomat.
Ha valakinek valami, amit írsz nem tetszik, akkor is, ha szubjektív téma (pl. milyen témában írsz novellákat, miért stb), akkor is képesek úgy lepontozni, hogy a válaszaid hasznossága kerül mélyrepülésbe miattuk.
Azt tudni kell, hogy ha valami kérdés első olvasatra hülyeségnek tűnik, akkor is korrekten igyekszem válaszolni, nem fennhéjázva, nagyképűen.
Biztos, hogy volt ilyen is, bár konkrét példákra nem emlékszem, mert egy darabig dühít az ehhez hasonló hozzáállás, de aztán "lapozok", mert nem éri meg, s igyekszem elfelejteni.
Mint utaltam rá, olykor írok egészségügyi kérdésekben választ, mert ápolóként, 30+ év tapasztalattal kicsit úgy érzem, talán értek hozzá, de sokszor lehurrognak, s legtöbbször azok, akik nem szakmabeliek, de ŐK TUDJÁK mi a helyes válasz. Ilyenkor -általában- hagyom, vagy privátban írok a kérdezőnek, majd döntse el ő, hasznos-e neki, amit javasoltam.
Te ugy erzed, hogy kot valaszoltal ... de a masik is ugy erzi, hogy neki van igaza. Az a baj, hogy ilyenkor egymas valaszaval kezdenek foglalkozni a valaszolok, pedig a kerdezonek kell eldontenie, hogy melyik valaszt fogadja el.
Kar ezen a pontozason feszulni, ugy sem sok ertelme van. Az a lenyeg, hogy mit irsz es nem az, hogy mennyi zold pipad van.
Szerintem az alulpontozottak is ugyan ugy mondanak jokat csak a stilusuk sokszor kiveri a biztositekot ... akinek sok elismerese van azoknak olyan barsonyosabb a stilusuk, meg ha suletlenseget beszelnek akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!