(Rap kérdés!) Az underground műfajt imádom és szövegeket is írok. Hiteles lennék?
A hip hop kultúrában alap ha van egy egészséges önbizalmad. Mert ha nem hiszel abban amit csinálsz, abban hogy jobb vagy (jobb zenét csinálsz) mint a többség, akkor miért is próbálkoznál vele? Persze arra kell figyelni hogy ezt ne vidd túlzásba, és ne legyen tényleg alaptalan nagyképűség, ami inkább visszatetszést kelt.
A hitelességről meg annyit, hogy olyan dolgokról beszélj amiket te is megéltél, vagy legalábbis testközelből láttál. Nyilván van sok számban storytelling, ami lényegében egy kitalált történetet vezet végig, de ezek is csak akkor lesznek hitelesek, és eléggé részletgazdagok, ha valamennyire saját tapasztalatból is táplálkoznak.
,,nagyjából király szövegeket írok"
erre mutass már egy precedenst légyszi, privátba is ha itt nem akarod akár
Heizeth- Az elmebeteg doki
Kedves második Válaszoló itt
van a példám
A flowm a szövegbe nem látszik de azért éld át
Érzem valami történik talán a második hullám?
Sebaj itt az ellenanyaga teszteljük a hullán
Beadom a vakcinát, rázkodni kezd az király
A következő lépés az hogy rákötünk egy masinát
Mocorogni kezd megijedek tényleg sikerült?
Felül a betegágyból visszahoztuk mint kiderült
Nem volt engedelmes mikor vizsgálni akartuk
Mikor megevett egy kollégát lefagyott az arcunk
Rohanunk a rendelőn át mintha fogócskáznánk
Ha megússzuk élve és meg lehet fékezni
Ebből életfogytiglan lesz akárhogy magyaráznánk
Nem ezt akartam de én is tudok
vétkezni
Fohászkodom a jóistenhez mentsen meg ha lehet
Talán nem kellett volna elvégezni e kísérletet
Késő bánat eb gondolat közeledik felém
Ennyi voltam mára remélem tetszett a "zeném"
Ezt neked írtam...picit összeszedetlen de remélem tetszik azért :D
Megtisztelsz
Pár dolog a szövegről (bár nem ez a kérdés alapból, de ha már elküldted)
1, szerintem a sima sorvégi 2 szótagos aabb rímelés ma már nagyon kevés, sorközi rímek sincsenek, ez így szerintem elég kevés
2, a szöveg maga szerintem nem rossz, jól van megírva (néhány sortól eltekintve, pl: ,,Beadom a vakcinát, rázkodni kezd az király")
A Killakikitt-inspiráció azért érződik :) Picit olyan volt, mint egy kevésbé durva Killakikitt, de alapvetően amúgy nem rossz szerintem
Keress rá milyen rím típusok vannak.
És nézz kedvenc előadóitól rhyme scheme videókat
A genius egész ügyesen próbálkozik ezzel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!