Meg fialt az anya tyúkunk, de nem tudja etetni a kiscsirkéket. Most mi lesz?
Haha. Egyszer, egy amerikai hasbeszélő humoristát megkérdeztek, miért nincs a csirkéknek mellbimbójuk. Ezért nem lehet lefóliázni, mert a cicibimbó kiszúrná a fóliát? De gondold el, milyen menü lehetne a KFC-ben: csirkecickók!
Nem. Fogalmam sincs, hogy valóban nem tudod, vagy troll a kérdés. A csirkék NEM EMLŐS állatok! Ez a lényeg. Tehát a tyúk nem fogja szoptatni a kiscsirkéket, és ugyanez van a kacsáknál, libáknál.
A tojással szaporodó állatok, nem emlősök, kivéve a kacsacsőrű emlőst, de az Ausztráliában honos, nem itt.
Úgy van, ahogy az egyes válaszoló írta: csipkednek zöldet, eszik a kukorica darát.
Nem értem, mi a problémád. Válaszoltam rá, akkor is, ha az elején vicceltem.
A tyúk, nem fial, hanem kotlik, tojásokat költ ki. A tojásokból kelnek ki a kiscsirkék: csibék.
A tyúk nem emlős állat, tehát nincs emlője, amivel szoptassa az utódait.
Terelgeti őket, törődik velük, de a csibéknek önmaguknak kell megtalálniuk az elé tett tápot, magokat (Búza, árpa, borsó, kukorica dara - a kicsiknek eleinte ez a legjobb.), vagy csipegetnek maguknak zöldet.
Be is linkeltem egy oldalt, ahol azt taglalják: hogyan kell tyúkokat nevelni.
Akkor mi a baj?
Nem tetted fel hiába a kérdést, mert lett válaszolva rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!