Olyan problémám lenne, hogy az aktuális személyimen lévő képen (8 évvel ezelőtti) már kicsit sem hasonlít arra, ahogy most kinézek. Le lehetne idő előtt cserélni?
Figyelt kérdés
Nem csak az a baj vele, hogy nem tetszik, de azóta a hajam drasztikusan megváltozott, elég masszívan még a fizimiskám is, a fogszabályzással pedig még inkább változni fogok. Kerültem már kellemetlen helyzetbe emiatt (igen sokáig nézték, méregettek gyanakvóan), ráadásul az sem segít, hogy valahogy már akkor se sikerült túl élethűre a kép, kissé teltebb arcú vagyok rajta, holott a valóságban kifejezetten vékony ember vagyok. Elvileg 2022 januárban jár le, addig viszont nem szeretném ezt a kellemetlenséget. Nem tudom sajnos jobban kifejezni, egyszerűen tényleg nem az az arcom van, és családon belül is jelezték, hogy valósak a megérzéseim.2020. máj. 19. 13:49
1/6 anonim válasza:
Nem lehet, hanem kell! Ingyenesen megcsinálják évente egy alkalommal.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Próbáltam neten keresgélni, de nem találtam erre nézve semmi iránymutatást.
2020. máj. 19. 14:32
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt olvastam én is, csak konkrétan az én esetemre nem találtam meg a választ benne. Ugye az enyém nem járt le, el se veszett, meg se rongálódott, az adataim ugyanazok, egyszerűen a kinézetem változott meg eléggé.
2020. máj. 19. 16:00
5/6 anonim válasza:
Bár elsőre nem tűnik annak, de a képmás is adat. A fotó értelme az a kártyán, hogy felismerhető legyen, az adatok egyértelműen összekapcsolhatók legyenek a személlyel. Ha a változás jelentős, az akkor kellő ok a cserére.
El akarod kerülni a kellemetlenséget. Helyes elgondolás. Ha az ügyintéző nem tartja indokoltnak a cserét, akkor azt úgyis jelzi.
Egyébként nem szokás mindenen fennakadni. Pl. hölgyek hajszíne szokott változni. A kép ugyan nem színes, de a sötét és világos felismerhető. Férfiak meg hol szakállasak, bajszosok, hol simára borotváltak. Általában ez sem szokott gond lenni.
6/6 A kérdező kommentje:
A hajszín ugyanúgy sötét maradt (a hossza változott, de az nagyon drasztikusan), viszont igen karakteres, csontos arcom van, amin a fogszabályzás tovább alakít majd, az eredeti képen pedig valamiért kifejezetten pufibb arcom van, amit a mai napig nem értek, hogy lehet. Akkoriban még a mostanitól is vékonyabb voltam, bár emlékszem, hogy a téli kabátot nem vettem le a fotózáskor, talán még sál is lehetett rajtam, esetleg ez alakított valamelyest? Nem tudom jobban elmagyarázni sajnos, egyszerűen tényleg nem az az arc, mint ami az enyém most. Sokáig nem is foglalkoztam vele, tudom, hogy a legtöbb ember igazolványképe nem szokott jóra sikeredni, viszont egy ideje észrevettem, hogy egyre többen méregetnek, néznek hol rám, hol a fotómra, és kissé csodálkozva adják vissza és fogadják el, hogy az én vagyok. Olyan, mintha csak egy távoli rokonom lenne a képen az illető. Remélem az ügyintéző nem kezd lebeszélni róla, mert az egy dolog, ha esetleg szerinte ez nem elég nyomós indok, meg szerinte felismerhető vagyok, mert azért nem túl kellemes érzés, mikor rajtam kívül mindenkiét könnyen elfogadják, engem meg sokszor csak alapos méregetés után.
2020. máj. 19. 17:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!