Valaki segítene nekem irodalomba?
Villon Négysoros című verséhez kérdések--> első öt ember kettő darab 5-öst nyerhet, hajrá!
1. A mű címe mit árul el, s milyen a műhöz való viszonya?
2. Találhatók-e tér- és időmotívumok a versben: mit gondoltok, hol s mikor "történhet" a versbeli esemény?
3. Milyennek gondoljátok a versben megszólaló lírai ént? Hol jelenik meg a szövegben? (keress olyan részt, ahol E/1. személyű megszólalást, utalást találsz)
4. Mi a vers témája?
5. Mi lehet a mű műfaja?
6. Milyen a műforma? (hány soros, van-e rímelés benne, stb.)
7. Milyen a vers szókincse?
8. Milyen a vers hangulata?
9. Milyen személyes gondolatod támad a versről?
10. Jut-e eszedbe bármilyen más alkotás, legyen az irodalmi, vagy film, zene, képzőművészeti alkotás, amely párhuzamba állítható valamiért Villon ezen versével? (Jusson már eszébe mindenkinek valami... Nem baj, ha távoli a kapcsolat, lehet szabadon asszociálni, csak indokold meg, miért az jutott róla eszedbe.
Ezt kaptam a tanártól
Sosem voltam vers "elemzésben" jó😳
Szeretnék javítani és az első 5 ember aki elküldi két 5-öst kap.
Tudom nekem kellene,de aki tud segíteni Nagyon nagyon megköszönném!!
Egyikre se tudod a választ? Azért az érdekes.
Vagy csak egyszerűbb felrakni ide.
Verselemzésben az nehéz, hogy megtaláld a szempontokat, onnan könnyű. Neked csak kérdésekre kell válaszolnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!