Mi a katonai vezető régies elnevezése?
Egy rejtvénybe kell, de sehol nem találtam rá választ. A mássalhangzók megvannak és ebben a sorrendben kell még közéjük illeszteni magánhangzókat:
F V S R
Jaj, hogy én mennyire nyomi vagyok. Második válaszadónak volt igaza, fővezér-nek kellett volna lenni a helyes megoldásnak.
Azért nem S mert a kérdésre ("A Tour de France Nemzetközi kerékpárverseny alatt ilyen színű trikóban, mezben teker a sprintverseny éllovasa") nem sárga mez a válasz, mint felvilágosított egy osztálytársam. Idézem ezt írta: "Sargaban az megy aki az osszetett versenyt vezeti, a legjobb sprinter zoldbe megy". Tehát Zöld és akkor kijön a főveZér.
Egyébként ez egy "házi rejtvény" volt, amit a tesitanárunk talált ki. Mindegyik feladat a sporthoz kapcsolódott és ennél az egynél éreztem nehéznek, de ettől függetlenűl 50 pontból csak 42-t értem el :"D. Hát igen, nem vagyok otthon a sportokban, de a Google a barátom, és e jó barát nekem nem említette hogy a Tour de France-on a sárga mezt az viseli aki az összetett versenyt vezeti...
Egyébként a tanár is (szokás szerint) egy tuskó volt. Ki se javította a feladatokat, csak leírta az összpontszámot, de az nem derült ki mik voltak a hibáim. És még annyit írt, hogy 42 pont felett ad ötöst. Nekem ugye 42 lett, ezért megkérdeztem hogy "ó milyen kár, akkor az enyém még pont 4-es ugye?" és még a katonai vezető-féle feladatra is rákérdeztem. Erre annyit kapok válaszul: "Elméletileg látnod kellene a pontszámot. A 42 pont nem négyes, de ha elolvasod a feladatot ezt meg sem kérdezed." Most én vagyik meggyagyulva vagy más se érti?? Nem a pontszámot kérdeztem mert azt tudom, ráadásul azt mondta hogy 42 pont FELETT ötös. És még a fővezér-re se reagált... (._.")
Remélem leszarja egy madár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!