A Star Wars 5-ben az Uralkodó csak egyszer tűnik fel, az eredtiben teljesen máshogy néz ki mint a 2004-es felújítás után amikor màr Ian Mcdiarmid alakítja, aki a többi filmben is alakitotta gondolták hogy ez jó így?
viszont a 6. epizódban már az eredetiben is Ian Mcdiarmid alakítja, aki teljesen máshogy néz ki mint az eredeti 5 ben. Szóval ez nem lehetett fura?
Itt az eredeti
Én úgy tudom, hogy a hologramos jelenet az 5. részben, az a mozis változatból ki volt vágva. Egyébként most utána néztem, és ezt én sem tudtam, de legelőször az uralkodót egy NŐ(!) alakította (a hangját persze egy férfi adta). Érdekes. De pl. Jabba eredetileg egy ember volt, de az első filmben lévő jelenetét kivágták. Később abba a jelenetbe animálták be a hutt Jabbát, azért olyan fura, amikor Han átmegy rajta, mert ott tulajdonképpen eredetileg egy fickót jár körbe, de ugye a huttok csigaszerű lények, ezért kellett úgy megcsinálni, hogy rálép. Mondjuk Han karakteréből simán kinézi az ember, hogy ennyire pofátlan, szóval működik. :)
De én nem feltétlenül nyúltam volna bele úgy a filmekbe, ahogy Lucas tette. Azt a jabbás jelenete az első részből nyilván nem véletlenül vágták ki anno, tulajdonképpen sokat nem tesz hozzá a filmhez. Az uralkodó meg maradhatott volna úgy, ahogy volt, szerintem sokkal zavaróbb az új verzió, mert abban a formában teljesen "kilóg" Ian McDiarmid a filmből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!