Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Végrehajtót ki lehet játszani?

Végrehajtót ki lehet játszani?

Figyelt kérdés
Van egy haverom, akinek több felé van tartozása, fél a végrehajtótol, lakás, kocsi nincs, csak ingóságok ha az ingosagait el adja, akkor ezzel ki is játszotta a végrehajtót? Ja és utána ki akar menni külföldre
2020. ápr. 25. 17:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha már kapott értesítést a végreajtásról akkor megbüntetik érte, tilos a vagyont kimenekíteni. Örökre külföldön akar maradni? Csak mert az adósság attól nem fog eltűnni, ha egyszer hazajön úgyis behajtják rajta. De ebben a nagy közös vilában (EU) lehet ott is megtalálják és letiltatják a fizetéséből.
2020. ápr. 25. 17:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Örökre, megbuntetik? Miért? A végrehajto honnan tudja neki mien ingosagai voltak, mielőtt eladta!
2020. ápr. 25. 18:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek van lakcím nyilvántartása, létezik földhivatal, amin a nevén lévő ingatlanokat tartják nyilván. Ha valakit keresnek, mert tartozik, megtalálják.

Külföldön is utána tudnak nézni keresetnek, lakcímnek. stb.

2020. ápr. 25. 18:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Most nincs bejelentett lakcíme sem, amibe lakott ház azt eladta, a lakcíme meg odaszol de nem lakik ott
2020. ápr. 25. 19:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Oké, nem találják így meg, de azt írtad: ki akar menni külföldre. Ha olyan helyre is megy, ahova nem szükséges útlevél, mert elég a személyi, ha körözést adnak ki ellene, akkor lekapcsolhatják.

Vagy nem megy ki külföldre, de sosem jelentkezik be lakcímre, és folyton feketén dolgozik... bár ha jól tudom, 10 év után a behajtási követelés is elévülhet. De ez nem biztos, a jogszabályok változhattak.

2020. ápr. 25. 19:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Egyébként a behajtó cégtől is lehet kérni részlet fizetést. (telefonon, levélben, e-mailben) Csak alá kell írni a szerződést erről, folyamatosan, PONTOSAN fizetni a részleteket, és akkor bujkálni sem kell.

Ha ő azt mondja: (tegyük fel) havonta húszezer forintot be tud vállalni, és a behajtó cégnek megfelel, valamint a későbbiekben látja a befizetési hajlandóságot, akkor beleegyeznek. Ez fél milliós tartozásig simán működik.

2020. ápr. 25. 19:31
 7/10 A kérdező kommentje:
Én mondtam neki hogy ne jelentkezzen be sehova és akkor nincs honnan ingóságot foglalni, nekem is van tartozásom különböző szolgáltató ál kB összesen másfél milla, jelzem hibamon kívül, mert annyi a bűnöm hogy a volt párom intézte a csekkeket és soha nem fizette ki nekem azt hazudta hogy igen, és így felgyulemlett, szóval most én ott tartok hogy amíg nemtudom ki fizetni addig nem vagyok bejelentkezve sehova és minden amit veszünk a mostani párom nevén van, ezt tanácsolta neki is!külföldre munka miatt megy
2020. ápr. 26. 11:51
 8/10 anonim ***** válasza:
47%
Nekem is van tartozasom,vettem autót dsg váltósat aztán rá két hónapra vettem másikat ami manuális (dsg váltó szar ) erre a gezi bank meg kéri az eleve szar autó árát, pofatlan szardarabok, fel is jelentettem őket. Te se fizess más nem fizette ki, így járt a szolgáltató csak polgári engedetlenseggel lehet lerázni a végrehalytót meg megbuktatni orbánt!
2020. máj. 26. 19:41
 9/10 anonim válasza:
Az, hogy valaki szegény és nincs végrehajtható vagyona, önmagában még nem a végrehajtó kijátszása. Ilyenkor a végrehajtó így járt. Akkor van gond, ha adós a vagyonát kimenekíti, hogy elkerülje a végrehajtást. Ez viszont már bűncselekmény is lehet.
2020. máj. 29. 09:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Ahhoz viszont azt is bizonyítani kell, mit mentett ki, mert ugye a végrehajtó nemtudja hány tv hány akármi is van a lakásba, nyilván autónál lakasnal más a helyzet mert ugye az az ember néven van és kicsit feltűnő ha csak atirassak valakire, bár nekem ilyen problémám a nincs mert egyik sincs
2020. jún. 1. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!