Ha mentőtiszt leszek, akkor másodállásban dolgozhatok ugyan abban a kórházban műtőssegédként?
Sokra nem mentél az első válaszolóval...
Nem, nem együtt vonják le. Általában a két állás az egészségügyben különbözik egymástól, még akkor is, ha ugyanaz a munkáltatód, adott esetben a kórház.
Illetve nem, önmagában nem lehetsz műtőssegéd a tiszti diplomával, hiszen mást tanultál, de ugye meg tudod csinálni azokat a képzéseket is.
Ápoló, ahogy előttem írta a válaszoló, nem lehetsz csak úgy a kórházban. Mentőtisztként többet tudsz mint egy ápoló, de nem is a többletről van szó, tulajdonképpen más a dolgotok, ő az ápolást tanulta, te meg a sürgősségi betegellátást.
Manapság már dolgozhatsz sürgősségi/traumatológiai osztályokon, mint mentőtiszt.
Mesterképzésekkel több kapu nyílik meg előtted, illetve néhány esetben igaza lehet az előttem szólónak, azonban nem ez a megszokott és a gyakori.
A mentőtiszt az mentőtiszt, nem ápoló, nem orvos és nem műtőssegéd.
Apropó; miért szeretnél műtőssegédként dolgozni, ha megvan a diploma? Illetve ha műtőssegédként szeretnél tevékenykedni, miért csinálod/csináltad meg a diplomát? :D
Nagyon hasznos volt, köszönöm! (2.)
Igazából még van 2 évem pályaválasztásig. (10.-es vagyok). Azt olvastam, hogy nagyon gyér a mentőtiszti fizetés. Nekem nem is a fizetés a mérvadó, hanem az, hogy szeressem csinálni. Azért dolgoznék az egészségügyön belül más területeken is, mert érdekel!Nem tudom, nem tanítják, otthon sem tudok kitől kérdezni erről. :(
Ha tiszti állás mellett lenne időm, (az idő is kérdéses, hogy van-e) akkor miért ne dolgozhatnék mást is egy plusz jövedelmét? (Ha az utolsó mondatom nagyon falsch, akkor legyen szíves kijavítani, mert nagyon örülnék neki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!