Érettségiről kérdések?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy véleményetek, illetve esetleg tapasztalaitok alapján mennyire lenne nehéz emelt matemtikából, emelt fizikából, illetve középszinten kémiából letenni érettségit? Még messze vagyok az érettségitől, de vannak terveim álmaim, amit szeretnék megvalósítani, ezért érdekel, hogy ez mennyire lehetséges, vagy éppen mennyire nem az?2020. ápr. 12. 23:45
11/13 A kérdező kommentje:
#6 Messze van még tőlem az érettségi, így jó, hogy nem tudom még, hogy pontosan mi érdekel. Egyszerűen jobban foglalkoztatnak engem ezek a kérdések, mint pár ismerősömet, akik korombeliek.
2020. ápr. 14. 10:51
12/13 anonim válasza:
Fizikus hallgatóként mondom, hogy ha tényleg a CERN-nél akarsz dolgozni akkor a programozói/mérnöki/fizikus diploma (legalább Bsc de inkább Msc vagy doktori) szinte megkerülhetetlen. Gondolom ha most már most tudod hogy részecskefizikát akarsz kutatni akkor irány az ELTE / BME. Nyilván nagyon erős alapok kellenek matekból meg fizikából, szóval a 90+%-os emelt érettségi a cél. Szerencsédre ha nem idén érettségizel akkor akár ez a nulláról is elérhető. Járjál faktra, tanulj tankönyvekből és csinálj példákat, és akkor simán meglesz.
13/13 anonim válasza:
Szerintem a közép kémia teljesen felesleges ezek mellé. Anno engem is ez a három tárgy érdekelt, és érettségizni is akartam mindből. Aztán viszont az volt a tapasztalatom, hogy nagyon-nagyon kevés olyan egyetem van (akár itthon, akár külföldön), ahol kémiaérettségit is kérnének, ha már emeltezel fizikából és matekból. A gimi utolsó két évében lesz elég dolgod, ne vállalj be plusz érettségiket, ha nem muszáj :) Ráadásul attól, ha nem érettségizel egy tárgyból, még simán foglalkozhatsz vele továbbra is, ha nagyon érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!