Tudnátok mondani hasonló, "nehéz" animéket, mint a Nana?
Nem gyakran nézek animéket, viszont a napokban eszembe jutott a Nana. Újra néztem, és 18 éves fejjel teljesen más, mint gyerekfejjel.
Hasonló animéket keresek, amik lelkileg hasonló érzést válthatnak ki, vagy szintén elgondolkodtatóak, és meghatóak. Nehéz alatt ezt értem.
Hát a témában (felnőtté válás) kétségkívül a legjobb darab a Nana, talán a Clannad amit utána lehetne tenni, de azért az lightosabb. Vagy a Koe no Katachi
Elgondolkodtató, megható animék vannak más téma köré is felhúzva viszont, én mondjuk a Steins;Gate-et javaslom, bár ez nagyon elüt a Nanától
Sakamichi no Apollon
Kuzu no Honkai
talán még Neon Genesis Evangelion
Azért nehéz hasonlót mondani, mert a Nana eleve nagyon reális volt és ezzel is kitűnt a többi anime közül. Valahogy sosem az történt benne, mint amit te elképzeltél/szerettél volna vagy amit a szereplők akartak. Szerintem egyik része sem zárult boldogan, hanem végig szomorú volt az egész...de emiatt is annyira szerethető és élvezhető.
Kuzu no Honkai
Wolf Children (movie)
Nagi no Asukara (fantasy, de nagyon ajánlom)
Hotarubi no Morie (movie)
5 centimeters per second (movie)
Hal (movie)
Fruits Basket (van feldolgozása aminek a második évadának az első része ma jött ki :D)
Kimi ni Todoke (egyik kedvencem)
Nodame Cantabile (komolyzene nagy szerepet kap benne, felnőttek már benne a szereplők)
Igen, valószínűleg van amelyik ezek közül nem olyan szomorú, de mondjuk felnőttek már benne a szereplők és emiatt hasonló szituációkat láthatunk vagy egyszerűen csak megható maga a történet. A movie-k közül az összeset nagyon ajánlom!
A Nana egyedi darab. Nagyon hasonlót nem fogsz találni.
De a Méz és lóherét (Hachimitsu to Clover) érdemes elkezdeni. Talán az hasonlít a legjobban a Nanára. Eléggé valóságszagú, fiatal egyetemistákról szól, valós problémákat vet fel, azokat eléggé valószerűen közelíti meg. Sok benne a drámsiság. Mindeközben kegyetlen jó humora van.
Nálam az anime Top1-en a Nana és a Fullmetal Alchemist: Brotherhood osztozik. Rögtön utánuk a Top2 a Méz és lóhere.
Vagy a Skip beat-tel is érdemes próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!