Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tudnátok mondani hasonló,...

Tudnátok mondani hasonló, "nehéz" animéket, mint a Nana?

Figyelt kérdés

Nem gyakran nézek animéket, viszont a napokban eszembe jutott a Nana. Újra néztem, és 18 éves fejjel teljesen más, mint gyerekfejjel.

Hasonló animéket keresek, amik lelkileg hasonló érzést válthatnak ki, vagy szintén elgondolkodtatóak, és meghatóak. Nehéz alatt ezt értem.

2020. ápr. 5. 17:01
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

Hát a témában (felnőtté válás) kétségkívül a legjobb darab a Nana, talán a Clannad amit utána lehetne tenni, de azért az lightosabb. Vagy a Koe no Katachi

Elgondolkodtató, megható animék vannak más téma köré is felhúzva viszont, én mondjuk a Steins;Gate-et javaslom, bár ez nagyon elüt a Nanától

2020. ápr. 5. 19:28
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

Sakamichi no Apollon

Kuzu no Honkai

talán még Neon Genesis Evangelion

2020. ápr. 6. 14:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért nehéz hasonlót mondani, mert a Nana eleve nagyon reális volt és ezzel is kitűnt a többi anime közül. Valahogy sosem az történt benne, mint amit te elképzeltél/szerettél volna vagy amit a szereplők akartak. Szerintem egyik része sem zárult boldogan, hanem végig szomorú volt az egész...de emiatt is annyira szerethető és élvezhető.

Kuzu no Honkai

Wolf Children (movie)

Nagi no Asukara (fantasy, de nagyon ajánlom)

Hotarubi no Morie (movie)

5 centimeters per second (movie)

Hal (movie)

Fruits Basket (van feldolgozása aminek a második évadának az első része ma jött ki :D)

Kimi ni Todoke (egyik kedvencem)

Nodame Cantabile (komolyzene nagy szerepet kap benne, felnőttek már benne a szereplők)

Igen, valószínűleg van amelyik ezek közül nem olyan szomorú, de mondjuk felnőttek már benne a szereplők és emiatt hasonló szituációkat láthatunk vagy egyszerűen csak megható maga a történet. A movie-k közül az összeset nagyon ajánlom!

2020. ápr. 6. 14:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Habár teljesen más stílus, de szintén megható és talán elgondolkodtató is a Gankutsuou. Ajánlom még a Kotonoha no Niwa moviet és a Paradise Kiss-t. Belenézhetsz a The Tatami Galaxyba is, bár az már komplikáltabb mü és nem a drámán van a hangsúly.
2020. ápr. 6. 17:17
 5/8 D-Mano ***** válasza:
100%

A Nana egyedi darab. Nagyon hasonlót nem fogsz találni.

De a Méz és lóherét (Hachimitsu to Clover) érdemes elkezdeni. Talán az hasonlít a legjobban a Nanára. Eléggé valóságszagú, fiatal egyetemistákról szól, valós problémákat vet fel, azokat eléggé valószerűen közelíti meg. Sok benne a drámsiság. Mindeközben kegyetlen jó humora van.

Nálam az anime Top1-en a Nana és a Fullmetal Alchemist: Brotherhood osztozik. Rögtön utánuk a Top2 a Méz és lóhere.

Vagy a Skip beat-tel is érdemes próbálkozni.

2020. ápr. 6. 22:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!:)
2020. ápr. 11. 12:37
 7/8 anonim válasza:
100%
A Méz és lóherét nagyon ajánlom ha ezek az elvárásaid. Egyetemistákról szól és arról, hogy hogy helyezkednek el az életben. Van benne romantika, vígjáték és egy kevés dráma is. Na meg általában komoly témákat dolgozz fel.
2020. máj. 5. 00:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarok nagyon rosszat mondani, de Takumi megjelenéséig hasonlóan jól vélekedtem Nanáról és eközben a Méz és Lóhere mégis egy teljesen nyögvenyelő-szenvedő alkotás volt számomra. Ahogyan Takumi megjelent, ott borult nálam az egész valószerű sztori. A Méz és a Lóherét pedig abszolút sehová nem tudtam tenni magamban.
2020. júl. 9. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!