Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Aki elköveti a Szent szellem/L...

Csuri02 kérdése:

Aki elköveti a Szent szellem/Lélek káromlást és utána imádkozik isten meg se halhatja az imáját?

Figyelt kérdés

( NEM VÁLÁSOS KATEGÓRIÁBAN JELÖLTEM MEG SRY)Sziasztok több kérdésem volt már ezzel kapcsolatban de ez a téma érdekel és kíváncsi vagyok a véleményetekre! Honnan tudja meg az ember hogy elkövette ezt a bűnt? Mer sokan mondják hogy már nem érdekli az embert ha elköveti ezt a bűnt de van aki azt mondja ha valaki elköveti attól még lehet imádkozik csak annak az imája már hiába való mer elvágta magát a kegyelemtől. Ti mit gondoltok erről? Ha valaki elköveti és megbánja annak tényleg isten nem bocsájt meg? ha a farizeusok bánták volna meg Jézus elutasította

volna őket?

2020. ápr. 2. 23:47
 1/5 anonim ***** válasza:

"Honnan tudja meg az ember hogy elkövette ezt a bűnt?" Mondtad már a kis száddal, h b***** + az I*****? Na, az az volt.

Kérj bocsánatot, és szokj le a káromkodásról. Utána -tapasztalatom szerint- meghallgattatnak az imák újra. Adj hálát minden nap, mindazért amid van, és azért is, amid nincs (szerencsétlenség, baj stb). Az én Teremtőm szeretetteljes, tudja, h esendő vagyok, ezért nem sértődős (főleg, ha érzi, h a hála és a bocsánatkérés szívből jön).

"ha a farizeusok bánták volna meg Jézus elutasította

volna őket?" Isten nevében nem nyilatkozhatom, az is az istenkáromlás egyik formája.

Ez az én felekezetenkívüli tapasztalatom és véleményem.

2020. ápr. 3. 06:28
 2/5 anonim válasza:
Onnan is tudhatod, hogy nem követted el ha felteszed ezt a kérdést.
2020. ápr. 4. 04:06
 3/5 anonim válasza:
És a farizeusok valószínűleg a tekintélyüket védték hiába látták Jézust cselekedni. Ezért nem is bánták volna meg gondolom. Ha valakinek iszonyatosan kőszive van de annyira, hogy még lelkiismeretet sem érez szerintem ott van szó "reménytelen" esetről. Persze a Szent Szellem káromláshoz szerintem tudatosnak kell lenni. Véletlenül nem lehet elkövetni. A farizeusok látták Jézust gyógyítani mégis féltették a pozíciójukat ezért tagadták meg a Szent Szellem általi gyógyítást.
2020. ápr. 4. 04:08
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

El gondolkodtál már azon, hogy vajon mit is jelent valójában a "Szent Szellem káromlás" és hogy vajon miért is megbocsáthatatlan az, amikor gyakorlatilag Isten minden bűnt képes megbocsátani!

Gondolkozz el ezen! Mi a kulcs kérdés és mi a lényeg!

Mert a lényeg, amiről itt szó van, az nem az, hogy roszat mondasz a Szent Szellemre és rosszal illeted Őt, ugyanis ezzel is csak elismered az Ő létezését!

Tehát ami megbocsáthatatlan, az a tagadás, az el nem fogadás, a hitetlenség mélységének kő kemény alapja stb.!

Röviden minden kemény szívű, nyakas, hitetlen ember káromolja az Isten Szent Szellemét, aki képtelen elfogadni hittel Isten létét, örökkévalóságát, megbocsátását, kegyelembe fogadását, munkásságát, megújítását, önzetlen szeretetét, stb. stb. ugyanis a Szent Szellem munkálja mindezt és a Szent Szellem által pecsételi el Isten az övéit az örök életre és gyújt értelmet és világosságot az ember szívébe és elméjébe!!!

Mind ez pedig a bűnök bocsánatára adatik Istentől!

Megtört szív, őszinte alázatos bűnbánat, bűnvallás! Akiben ez megvan hit által, az nem tudja és nem képes káromolni az Isten Szent Szellemét, hanem nyer bűnbocsánatot és örök életet!

2020. ápr. 26. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:

És még valami!!!

Az is a Szent Szellem káromlása, ha valaki nem fogadja el Isten Szellemét Isten részeként, mint Istennek tudatos, személyes része, harmadik kinyilatkozatatási formálya, hanem csak egy hatékony és tevékeny személytelen erőnek tartják! Ők a Jehova tanúi!

De ugyan ez áll a különböző karizmatikus gyülekezetekre is, akik Isten Szent Szellemében nem a józanságot, bölcsességet, értelmet, megbocsátást, önzetlen szeretetet stb. látják és tapasztalják meg, hanem olyan megtapasztalásokra és átélésekre utaznak, mint hanyattesés, remegés, rángatózás, érthetetlen hablatyolás, abbahagyhatatlan nevetőgörcs, stb. mert ezzel ők is csak egy személytelen erőnek tartják Isten Szent Szellemét, aki megrángatja az ember testét és önkívületi állapotba taszítja azt!

2020. ápr. 26. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!