A kijárási tilalomban elvált szülők gyermekei látogathatják a másik szülőt?
Figyelt kérdés
Vagy most határozatlan ideig nem láthatja a saját apját, neadjistem anyját vagy a testvéreit? A mi esetünkben nem lakik messze a másik fél. Vagy ha épp a másik szülőnél lesz, mikor életbe lép a tilalom, ott kell maradnia vagy hogy?!2020. márc. 27. 09:39
1/9 anonim válasza:
MÉG csak korlátozás van. Ha jogilag előírt/engedélyezett a láthatás, akkor igen.
(Kiskapu: Keress egy boltot a közelükben, ott ad át, és alibiből vegyél egy rágót, hogy legyen blokk, amivel igazolod a vásárlást.)
2/9 anonim válasza:
Sok értelme nem lesz, ha a kiskapukat keresi mindenki.
3/9 A kérdező kommentje:
#1 nem kell a mi esetünkben ,,átadni,, mert már mindketten nagyok és egyedül járnak át, de egyébként nekem is hasonló jutott eszembe. Viszont. #2 gondolata jutott ezután nekem is eszembe. De akkor meg most lehet, hogy hetekig nem találkozhatnak? Ezért nagy a dilemma most, hogy mi lenne a jobb. Mindezek mellett természetesen az alapvető védekezéseket megtesszük.
2020. márc. 27. 10:55
4/9 A kérdező kommentje:
És van láthatás, minden 2. hétvégén és a hét egy délutánján. Viszont az egyik gyermek jogilag felnőtt (18 elmúlt) de ettől függetlenül ugyanúgy szokott átmenni, mint előtte.
2020. márc. 27. 10:57
6/9 anonim válasza:
"kísérhetünk kiskorú gyermeket napközbeni kiscsoportos felügyelet okán és elvált szülők is látogathatják, kísérhetik a gyerekeiket, hiszen a rendelet biztosítja a szülői jogokat és kötelezettségeket"
Itt a kormányrendelet is, a 4. paragrafus t pontja szerint e szülői jogok és kötelességek teljesítése alapos indok.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! 🙂
2020. ápr. 11. 23:12
8/9 anonim válasza:
Ja, bocs, most értettem meg a kérdésed. Arra vonatkozik, hogy HA életbe lép a tilalom, akkor hogy lesz? Olaszországban bezsámolók szerint ( [link] a tilalom idején az önkormányzat honlapjáról letöltött, kinyomtatott engedélyekkel lehet kilépni a lakásból. Nehezn tudom elképzelni, hogy a gyereklátásra ne adnák meg az engedélyt. Remélem, sikerült megnyugtatni téged.
9/9 A kérdező kommentje:
Igen, ez volt a lényege, de köszönök mindennemű információt! 😇
2020. ápr. 16. 00:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!