Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek hogyan kell...

Szerintetek hogyan kell leírni helyesen az alábbi földrajzi nevek -i képzős formáját?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem, tesztelem, mennyire jó a helyesírásotok! :)

Déli-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek, Francia Déli- és Antarktiszi-területek, Észak-kínai-tenger, Holt-Tisza-berek, Országos Széchényi Könyvtár, Rohonci-Arany-patak, Kál-Kápolna, Velencei-tó, Balaton-felvidék, Új-Dél-Wales, Nagy-Britannia, Fertő tó, Tisza-híd, Hortobágyi Nemzeti Park, Erzsébet híd, Kelet-Közép-Európa, Cseh—Morva-dombság, Nagy-Hideg-hegy, Győr-Moson-Sopron megye, Bükk hegység, Mátraalja, Gellérthegy, Dunakanyar, Tisza-part, Bissau-Guinea

Sok sikert mindenkinek! :)

#helyesírás #teszt #földrajzi név #helyesírási teszt #-i képzős alakok
2020. márc. 21. 21:46
1 2
 11/13 Laylah ***** válasza:
100%
Értem én, csak nem tudom, hogy lehet hosszabb kötőjelet írni :D
2020. márc. 23. 22:36
 12/13 A kérdező kommentje:
Ctrl + sima kötőjel a numerikus billentyűzeten, vagy ha ez a megoldás nem felel meg, rákeresel és kimásolod valahonnan ;)
2020. márc. 23. 23:01
 13/13 BringaManó ***** válasza:
100%

Ha a kvíz miatt kérdezed, akkor írtam már a kézenfekvő megoldást:

"az eredeti tulajdonnevet átmásoljátok, és csak a módosítandó betűkkel foglalkoztok"

Ha az a kérdés, hogy máskor hogyan tudsz ilyet írni, akkor sajnos szoftvere válogatja... Pl. MS Wordben valóban jó a Ctrl + Num mínusz, de pl. itt (Chrome-ban) hiába nyomom ezt...

Én egy általánosabb megoldásra szoktam rá: nekem az Alt+0150 van a "kezemben", én ezzel szoktam csinálni – elég gyorsan megy már... :-)

(Itt egy cikk a kötőjelekről: [link] , amelyben a szerző is említi ezt az alt150-es megoldást.)

2020. márc. 23. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!