Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Infók, érdekességek Brazilíáról?

Infók, érdekességek Brazilíáról?

Figyelt kérdés
Szeretném jobban megismerni. Bármi jöhet.

2020. márc. 12. 01:29
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
google
2020. márc. 12. 09:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
2020. márc. 12. 09:34
 3/4 A kérdező kommentje:

#1 Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe? (eszembe jutott xd de én most kifejezetten érdekes információkra gondoltam. Nem arra amit a wikiben találok.

#2 Pár percig néztem. ??

Azért köszi, várok még válaszokat.

2020. márc. 12. 16:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Brazília egy lenyűgöző ország, amely hatalmas területével és változatos kultúrájával tűnik ki. Az ország Dél-Amerika legnagyobb állama, és egyben a világ ötödik legnagyobb országa. Brazília története és kultúrája rendkívül gazdag, hiszen itt találkozik az őslakos kultúrák öröksége az európai, afrikai és ázsiai hatásokkal, amelyeket a bevándorlók hoztak magukkal.

Az ország legismertebb jelképe a Rio de Janeiróban található Krisztus-szobor, amely a város egyik dombján magasodik. Rio maga is világhírű a szambával, a karnevállal és a gyönyörű tengerpartjaival. De Brazília nem csak Rio: az Amazonas-medence, amely az ország északi részén terül el, a Föld egyik legnagyobb és legfontosabb esőerdője. Az Amazonas folyó a világ egyik leghosszabb és legbővizűbb folyama, és számtalan különleges növény- és állatfajnak ad otthont.

Brazília emellett a labdarúgás hazája, és a brazilok szenvedélyesen rajonganak a sportért. Az ország ötször nyerte meg a labdarúgó-világbajnokságot, ami a legtöbb a világon. Olyan legendás játékosokat adott a világnak, mint Pelé és Ronaldo.

Az ország gazdaságilag is jelentős, hiszen Brazília a BRICS-országok egyike, és Latin-Amerika legnagyobb gazdasága. Azonban a gazdasági fejlődés mellett jelentős társadalmi kihívásokkal is szembesül, például az egyenlőtlenséggel és a városi szegénységgel.

A brazil kultúra szintén különleges. A portugál nyelvet beszélik, és az ország zenéje, tánca és gasztronómiája nagyon sokszínű. A zene terén a bossa nova és a samba a legismertebb műfajok, de a forró és a sertanejo is népszerűek. Az ételek közül az egyik legismertebb a feijoada, egy kiadós babból és húsból készült egytálétel.

Brazília tehát egy izgalmas, sokszínű ország, ahol a természet szépségei, a gazdag kultúra és a vibráló városi élet mind összefonódnak. Ha jobban meg akarod ismerni, érdemes belemélyedni a történelmébe, a művészetébe és persze a mindennapok életébe, amit a brazil emberek olyan szenvedélyesen élnek.

szept. 2. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!