Hogyan kell forgatókönyvet írni?
Sziasztok! Van egy sztori amin dolgoznom, és megpróbálnám átírni forgatókönyvnek, de hiába keresek, semmi hasznos infót nem találok róla hogyan kéne nekiugranom. Valami oldalt tudnátok ajánlani, ahol részletesen le van írva minden? Vagy van, aki járatos az ilyesmiben, és tudna nekem segíteni?
Másodszor pedig: tudom, elég naivan hangzik, de szeretném, HA egyszer megírom a forgatókönyvet, akkor esetleg elküldeni a Netflixnek, mert úgy tudom 'minden érdekli őket'. ennek utána olvasta, és ha jól emlékszem, egy menedzser, vagy valami ilyesmi kell hozzá, hogy kapcsolatba tudjanak velük lépni. És ha nem is a netflixnek, de valakinek ki szeretném adni (nem valami jó megfogalmazás, de máshogy nem tudom) akkor erre is vannak, amolyan kiadók, mint a könyveknél? Vagy ennek hogyan kéne nekiállni? Tudom még korai, de szeretném tudni mit tudnék majd csinálni, HA lesz bármi is ebből a nagy ötletből/álomból.
Előre is köszi a válaszokat! <3
Szia!
Nem akarlak lelombozni, de a forgatókönyvírás - tudtommal - külön szakma. Attól, hogy valaki író például, még nem biztos, hogy tud forgatókönyvet írni. Ezért adják ki külön szakembernek.
Nézd, nem tudom, hogy így élből sikerülne-e eladnod a történeted, akár forgatókönyvként, akár alap sztoriként, de kívánom, hogy sikerüljön az álmod.
A könyvkiadással is rengeteg a buktató, sokan dédelgetik azt az álmot, hogy kiadják a könyvüket, de az elképzelés, és a valóság általában nagyon messze áll egymástól. Még a magán kiadás a legjobb, ahhoz viszont sok-sok pénz kell. HA ilyen a forgatókönyves szakma is, akkor rád is sok kitartást, erőt, anyagiakat követelő munka vár.
DE ez csak egy vélemény, hátha van, aki több konkrétumot tud neked itt mondani. Meg persze ki tudja? Vannak még csodák, és remélem, a részese leszel! :)
Hali!
Írj és olvass! Ez az első!
Ha van időd, érdemes elkezdeni egy iskolát, fzetős mind, drága mind, de megéri. Ha pedig nincs, ajánlom Syd Field trilógiáját! Egyetemeken abból olvasnak neked. Ő a legnagyobb tanára a műfajnak, tökéletesen átad mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!