Dél-Koreába hogyan lehet orvos?
Tetszik hogy szeretnél külföldön tanulni és informálódsz.
Szóval: Biológia+kémia+fizika emelt szintű tudása, Koreai nyelv felsőfokú ismerete szükséges a felvételihez. Illetve amiket az Egyetem honlapja kiír. A Seoul National University College of Medicine-t javaslom, mert jó egyetem. Nem jártam oda. De tudom hogy jó.
Ha a helyi nyelvi képzést választod(Koreai), az ingyenes. Ha az angol nyelvű képzésre mész, akkor fizetned kell a félévekért.
A facebook-on a 헝가리어 한국어 그룹 :) Magyar-Koreai csoport :) -ot ajánlom, tudsz ott informálódni anyanyelvűekkel és Magyarokkal. Hátha van onnan Külföldi orvostanhallgató.
Amit tudok ajánlani, hogy az allopátiás orvosláson kívül nézz utána a Hagyományos Koreai orvoslásnak is-mert dinamikusan fejlődő tudományága az orvostudománynak és sok kutatása van általános orvosvégzettségű szakemberekkel. És a hagyományos kínai orvosokkal is... pl: Dongguk University .
A hat év általános orvosi képzés után lehet Koreai vagy külföldi képzési helyre rezidensi állást megpályázni, de az bentlakással is járhat a kórház területén belül.
Magyarországon a sebész szakképzése 6 év az egyetem után-külföldön több is lehet! Vagyis 6+6=12 év.
Bármi kérdésed van, nyugodtan írj rám, lehet kollégák leszünk ;)!
Egy leendő (túlkoros) orvosnak készülő
Végre valaki aki rendes választ írt.
Ment a zöld kéz bravó több ilyen kellen gyakorira.🤗
Lenyügözö!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!