Fiatalok, kamaszok! Ti mit szoktatok csinálni hogy hamarabb elteljen a tanév?
Ugyanúgy telik az idő. Olvasni minden évszakban lehet. Eltelik a nap, hazamegyek, folyt köv. Idén vizsga, úgyhogy nem unatkozok. Hamarabb nem telik el a tanév, maximum utólag, tanév végén érződik, esetleg ballagásnál az érzés, hogy milyen hamar eltelt ez a 8 év (ált isk), 4 év (gimi), 3 év (szakközép).
Kitartás.
18/l
Amikor gimis voltam, kiélveztem minden évszakot. Ősszel kb. kettőt pislantottam és már jött az aktuális gólyabál, a szavalóversenyek, a Kazinczy-versenyek. A kertben leveleket szedtem, és hétvégenként bicikliztem, macskát szorongattam, döglöttem vele a kanapén, főzőcskéztem a szüleimmel, moziba mentem. Télen rengeteg könyvet olvastam, koriztam, az érettségi évében kávézgatni jártunk, meg együtt karácsonyi ajándékokat keresni, Vörösmarty terezni pár baráttal. Akkoriban éledtek fel Budapesten a teaházak, azt is imádtam, lányok és fiúk is simán jöttek. Volt egy halálosan jópofa, iszonyú nagytudású biológus-virológus öreg, akihez néha csapatosan jártunk meglátogatni, és az élet nagy kérdéseit vitattuk meg, az iskolai biosztanár mutatott minket be neki. Sose voltam nagy term.tud. érdeklődésű, de ez nála úgy működött, hogy ha nem érdekelt egy téma, akkor levehettem bármilyen könyvet a polcáról olvasni, csak ugyanoda kellett visszarakni, hogy megtalálja :D
Tavasszal meg nekiálltunk agyba-főbe sétálni, felmenni a hegyekbe, azbegsetem alatt is rengeteget kirándultunk a barátaimmal, legalábbis a családi átlaghoz képest sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!