Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ugye van a világban az hogy a...

Ugye van a világban az hogy a sok szemetet meg atom hulladékot nem tudják hova rakni, akkor miért nem csinálják azt hogy kiküldik az űrbe vagy valami módon a napba?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a napig nagyon sokáig tartana az út
2020. febr. 6. 18:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert drága. Kilonként 5 millió forint az nem túl olcsó.
2020. febr. 6. 18:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy fent is írták: olcsóbb kaparni neki egy gödröt és odavinni pár tízezer Ft-ért tonnánként, mint kg-ként milliókért a világűrbe juttatni.

A legjobb mondjuk az lenne, ha szelektíven kerülne begyűjtésre és minél nagyobb hányadát újrahasznosítanánk.

2020. febr. 7. 01:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha még pont a Föld légkörében robban fel az atomszállitó űrhajó valami hiba miatt akkor erősen becumizzuk...
2020. febr. 7. 07:24
 4/7 TappancsMancs ***** válasza:

Nyomkodtam a zöldeket - mint írták, a világúrbe feljuttatni valamit az kg-onként nagyon drága, inkább a kg/10 000 dolláron van, az 6 millió Ft kilónként.

Egyébként én nem hiszek ilyenekben, hogy nem tudják hova tenni, tudják, van annyi hely. Bár nem tudom mit olvastál és pontosan mit írt, de akadnak akik a szemétlerakáson is spórolni akarnak, és bármi áron. Mert kell neki egy terület, az meg kell venni, ki kell építeni a lerakás útvonalait, lerakási tervet kell készíteni, kell egy rakás egyengető gép és effélék... és a végén be kell fedni, ami megint költség és idő is. Szóval a szemétlerakás is jár költségekkel, és azt ki kell valahogy, valakiknek fizetni. Ezt nyilván akadnak akik megspórolják.

De a modern országokban ez meg van szervezve, és nem nagyon vannak illegális nagyméretű lerakók. Bár egyes cikkek ezt sugallják, de fejlett országokban nincs ilyen, szeméttelepekre viszik a szemetet, meg részben újrahasznosítják. Az elmaradottabb országokban viszont tényleg van ahol csak gyűjtik egy nagy halomban, és semmi, ennyi.

Szóval van hely a szemétlerakóknak és oda szállítják a szemetet. persze van költsége, de bizony Európában és az USA-ban például szemétlerakókba gyűjtik. Teljesen kidolgozott rétegekben és befedik amikor eléri a célmennyiséget. Majd ülepítik is, amihez idő is kell, akkor még tömörödik és ezt néha kihagyják a dologból. Ezzel az a gond, hogy ha ráépítenek egy új építésű lakparkot, az pár év alatt még süllyedni fog, a falak repednek, stb.

Stiklik még előfordulhatnak, de helyszűke azért az nincs.

2020. febr. 7. 13:33
 5/7 TappancsMancs ***** válasza:

jajj bocsi elírtam :)

1 pund = 10 000 dollár

1 kg = 6 000 000 forint

2020. febr. 7. 13:34
 6/7 TappancsMancs ***** válasza:
:) pund :) pound* :D
2020. febr. 7. 13:35
 7/7 TappancsMancs ***** válasza:
És a szemétlerakás egyik legköltségesebb része kimaradt, a területen először egy óriási gödröt kell kimarkolózni, nem kis pénz, idő... abba megy bele a szemét rétegekben. Ha jól emlékszem x réteg szemét, majd x réteg kavics, stb.
2020. febr. 7. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!