Ugye van a világban az hogy a sok szemetet meg atom hulladékot nem tudják hova rakni, akkor miért nem csinálják azt hogy kiküldik az űrbe vagy valami módon a napba?
Ahogy fent is írták: olcsóbb kaparni neki egy gödröt és odavinni pár tízezer Ft-ért tonnánként, mint kg-ként milliókért a világűrbe juttatni.
A legjobb mondjuk az lenne, ha szelektíven kerülne begyűjtésre és minél nagyobb hányadát újrahasznosítanánk.
Nyomkodtam a zöldeket - mint írták, a világúrbe feljuttatni valamit az kg-onként nagyon drága, inkább a kg/10 000 dolláron van, az 6 millió Ft kilónként.
Egyébként én nem hiszek ilyenekben, hogy nem tudják hova tenni, tudják, van annyi hely. Bár nem tudom mit olvastál és pontosan mit írt, de akadnak akik a szemétlerakáson is spórolni akarnak, és bármi áron. Mert kell neki egy terület, az meg kell venni, ki kell építeni a lerakás útvonalait, lerakási tervet kell készíteni, kell egy rakás egyengető gép és effélék... és a végén be kell fedni, ami megint költség és idő is. Szóval a szemétlerakás is jár költségekkel, és azt ki kell valahogy, valakiknek fizetni. Ezt nyilván akadnak akik megspórolják.
De a modern országokban ez meg van szervezve, és nem nagyon vannak illegális nagyméretű lerakók. Bár egyes cikkek ezt sugallják, de fejlett országokban nincs ilyen, szeméttelepekre viszik a szemetet, meg részben újrahasznosítják. Az elmaradottabb országokban viszont tényleg van ahol csak gyűjtik egy nagy halomban, és semmi, ennyi.
Szóval van hely a szemétlerakóknak és oda szállítják a szemetet. persze van költsége, de bizony Európában és az USA-ban például szemétlerakókba gyűjtik. Teljesen kidolgozott rétegekben és befedik amikor eléri a célmennyiséget. Majd ülepítik is, amihez idő is kell, akkor még tömörödik és ezt néha kihagyják a dologból. Ezzel az a gond, hogy ha ráépítenek egy új építésű lakparkot, az pár év alatt még süllyedni fog, a falak repednek, stb.
Stiklik még előfordulhatnak, de helyszűke azért az nincs.
jajj bocsi elírtam :)
1 pund = 10 000 dollár
1 kg = 6 000 000 forint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!