A koronavírus alatt vásárolhatunk itthon kínai boltba?
Kérdező: szerinted miért lenne veszélyes Magyarországon egy boltban vásárolni csak azért mert "kínai"? Szerinted ha nem "kínai" boltban vásárolsz, akkor nem Kínában gyártott terméket kapsz? Szegény kínaiaknak már lassan a közelébe se mernek menni az emberek akkor se ha Magyarországon élnek, lehet, hogy itt is születtek, mert egyesek szerint minden ami kínai veszélyes...
A tárgyak nem fertőznek, csak az élőlények, nyugodtan vásárolhatsz kínai boltban ha nem Kínában tervezed ezt tenni, hanem Magyarországon.
Szia! Már szinte unom, leírni, de nem kell hozzá kínai bolt. Mi nagy világmárkákat értékesítünk, amelyeknek a székhelye USA, UK, Németország, Svédország stb. Tőlük vásárolunk, szóval nem gagyit tartunk, meg „felvasalható” tetszes szerinti címkéink sincsenek.
Gyártási hely: Kina, Vietnam, Thaiföld, Dél-Korea.
A vírus gazdatesten kívül igen gyorsan elpusztul.
Ami meg a pánikot illeti. Egy tízmilliós városban (!) meghalt cirka 300 ember. Én úgy tudom, a tíz milliót el nem érő Magyarországon ennél lényegesen többen halnak meg influenzában telente. Persze azoknak, akik belehalnak, édes mindegy, hogy ők hány százalékot tesznek ki, és persze a családjuknak is. Az elővigyázatosság mindig fontos, nem csak akkor, amikor valami felüti a fejét. Folyamatos félelemben élni nem lehet. A politika arra játszik, hogy ne élj, hanem felelj meg az ő érdekeiknek. A betegség létezik, dolgozni kell ellene, de a ja 36,9 a lázam (!), biztos elkaptam nem működhet.
Ha nem kínai boltban vásárolsz akkor is kínai árut kapsz, nézd meg a "made in..." feliratot :) Egyébként a legtöbb "kínai" bolt nem kínai, inkább vietnami meg mindenféle egyéb ázsiai nemzet. Amúgy a sima kínai boltos nem utazik haza minden holdújévkor csak a nagymenőbb nagykereskedők, a többsége végig itt volt Mo-n, ugyan kitől kapta volna el a koronavírust?
Csak úgy a statisztika kedvéért: többen halnak meg közlekedési balesetben mint eddig a koronavírustól, mégis beülsz az autóba nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!