Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért így vannak az eredmények...

Miért így vannak az eredmények ha van benne döntetlen?

Figyelt kérdés

Sok helyen látom ezt, hasonló szituációkban.

Tegyük fel, hogy van egy verseny ahol pontokat kell gyűjteni, ezek szerint 4 versenyzővel. Vannak benne döntetlenek. Az eredményeket így írják le:

1. 100pt

2. 50pt

2. 50pt

4. 25pt

Miért így írják, és miért nem így?

1. 100pt

2. 50pt

2. 50Pt

3. 25pt

Miért "4." jön a "2." után? Nem értem, jó lenne valami magyarázat amitől megérthetném, mert számomra ez értelmetlen. Nem harmadik lett 25 ponttal?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2020. jan. 26. 21:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

"Harmadik pontok alapján"

NEGYEDIK pontok alapján. Attól, hogy két ember pontszáma megegyezik, egyikük sem szűnik meg létezni. Vagyis mind a ketten ott vannak előtte.

2020. jan. 28. 00:15
 12/16 anonim ***** válasza:
52%
Írtam egy autós dolgot? Ott hanyadik a sorban?
2020. jan. 28. 06:25
 13/16 A kérdező kommentje:

Milyen autós dolog?

Díjakat kell kiosztanunk... első helyezett 100 ponttal w. Aztán a második helyezett 50 ponttal x és y. És a harmadik 25 ponttal z.

A második hely megoszlik. Mindketten másodikak. Harmadik helyérr járó díjat amire rá van írva egy szép nagy "3." Nem kaphat negyedik.

A 25 pont a harmadik legmagasabb pontszám, nem? Vagy most kötelező darabszámot nézni? Úgy negyedik hogy döntetlen. De itt három szám van. 100, 50 és 25. Ezek közül a pontszámok közül a 25 a harmadik. Ezek alapján van az eredmény, a díj stb... miért nem értem ezt?

Én értem azt hogy azért negyedik mert hárman vannak előtte de neki van top 3 pontja.

2020. jan. 28. 19:27
 14/16 anonim ***** válasza:
70%

Ha még mindig nem érted két eset lehetséges:

1. hülye vagy

2. troll vagy

Személtetésül próbáltam az autókat behozni, hogy ha ketten egymás mellett állnak, akkor a mögöttük levő hanyadik a sorban.

A száz pontos az első

A két ötven pontos a második

A huszonöt pont valóban a harmadik legjobb, de a sorrendben csak a negyedik helyezett lehet, hiszen már hárman vannak előtte.

2020. jan. 28. 20:07
 15/16 anonim ***** válasza:

"Díjakat kell kiosztanunk... első helyezett 100 ponttal w. Aztán a második helyezett 50 ponttal x és y. "

Helyesebben a második és harmadik hely a két ötven pontosé. A 25 pontosnál hárman is jobb eredményt értek el, és ahogy te is írod, a 3. helyezett díjat nem kaphatja negyedik. Vagyis a 25 pontosnak nem jár semmilyen díj.

2020. jan. 28. 20:13
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem vagyok troll, lehet butának tűnik az írásom, de komolyan tettem fel a kérdést.
2020. jan. 28. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!