Miért így vannak az eredmények ha van benne döntetlen?
Sok helyen látom ezt, hasonló szituációkban.
Tegyük fel, hogy van egy verseny ahol pontokat kell gyűjteni, ezek szerint 4 versenyzővel. Vannak benne döntetlenek. Az eredményeket így írják le:
1. 100pt
2. 50pt
2. 50pt
4. 25pt
Miért így írják, és miért nem így?
1. 100pt
2. 50pt
2. 50Pt
3. 25pt
Miért "4." jön a "2." után? Nem értem, jó lenne valami magyarázat amitől megérthetném, mert számomra ez értelmetlen. Nem harmadik lett 25 ponttal?
Előre is köszönöm a válaszokat.
"Harmadik pontok alapján"
NEGYEDIK pontok alapján. Attól, hogy két ember pontszáma megegyezik, egyikük sem szűnik meg létezni. Vagyis mind a ketten ott vannak előtte.
Milyen autós dolog?
Díjakat kell kiosztanunk... első helyezett 100 ponttal w. Aztán a második helyezett 50 ponttal x és y. És a harmadik 25 ponttal z.
A második hely megoszlik. Mindketten másodikak. Harmadik helyérr járó díjat amire rá van írva egy szép nagy "3." Nem kaphat negyedik.
A 25 pont a harmadik legmagasabb pontszám, nem? Vagy most kötelező darabszámot nézni? Úgy negyedik hogy döntetlen. De itt három szám van. 100, 50 és 25. Ezek közül a pontszámok közül a 25 a harmadik. Ezek alapján van az eredmény, a díj stb... miért nem értem ezt?
Én értem azt hogy azért negyedik mert hárman vannak előtte de neki van top 3 pontja.
Ha még mindig nem érted két eset lehetséges:
1. hülye vagy
2. troll vagy
Személtetésül próbáltam az autókat behozni, hogy ha ketten egymás mellett állnak, akkor a mögöttük levő hanyadik a sorban.
A száz pontos az első
A két ötven pontos a második
A huszonöt pont valóban a harmadik legjobb, de a sorrendben csak a negyedik helyezett lehet, hiszen már hárman vannak előtte.
"Díjakat kell kiosztanunk... első helyezett 100 ponttal w. Aztán a második helyezett 50 ponttal x és y. "
Helyesebben a második és harmadik hely a két ötven pontosé. A 25 pontosnál hárman is jobb eredményt értek el, és ahogy te is írod, a 3. helyezett díjat nem kaphatja negyedik. Vagyis a 25 pontosnak nem jár semmilyen díj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!