AliExpress mennyire megbízható?
Igen, az AliExpress megbízható. Csakhogy tőlük nem tudsz rendelni semmit.
Van aki megkapja, van aki nem.
A szállító hagy egy értesítőt, amivel a Postán átveheted.
vagy úgy jársz mint én és 11 csomagodból 10-et elkavar a posta és csak 8 megrendelésre kapsz visszatérítést és még 3500 forint vámkezelési költséget is kell fizetni egy 17 dolláros terméknél.
Szóval van, akinek bejön és 1000-ből minden terméke megjön és vagyok én :)
Az biztos. És az sem vígasz, hogy még többen fognak hasonlóan járni...
Nekem is volt már: kibelezett levél, összetört tartalmú csomag (nem törékeny volt a tartalma), kibontott (nem megsérült) csomag, üresen érkező boríték (egy méretes vágással a címoldalon.
nekünk volt eddig kb. 50 rendelésünk, soha semmi gond nem volt, a postán ottmaradt a csomag, amikor nem tudtuk átvenni, bedobott egy értesítőt, elmentünk érte.
Elveszett, törött, hibás, nem volt.
Szerintem nagyobb értékű dolgoknál nem biztos hogy megéri
a macera(vám+áfa fizetés)
Nekem kb 150 rendelésem volt onnan. Az esetek 97%-ában gond nélkül megérkeztek a csomagok. A maradék 3%, vagy soha, vagy olyan is volt, amit fél év után kaptam meg. Viszont van vevővédelem, ami szerint ha X ideig (2-3 hónap általában) nem kapod meg a csomagodat, akkor a teljes árát visszautalják. Szóval nem nagy rizikó, mert ha nem érkezik meg időben, akkor visszakapod a pénzt. Olyan is van hogy a pénzt is visszakaptad már, majd egyszer csak mégis befut a csomag.
Ha nagy a csomag, akkor a postás hagy értesítőt és elmész érte a postára.
Érdemes egyébként ajánlottan kérni a szállítást. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ajánlott csomagok gyorsabban meg is érkeznek és nem is "tűnnek el" szállítás közben. Igaz erre általában pár dollárt fizetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!