Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Esetleg ha Facebook csoportból...

Esetleg ha Facebook csoportból vásárolok és ő nem adózik utánna, nekem lehet ebből bajom?

Figyelt kérdés
Szóval van egy ember aki csinált egy csoportot ahol ő árul dolgokat! A kérdésem az lenne hogy ha bukta van pl hogy nem adózik a termékek utàn ,akkor én mint vásárló ,nálam Meg jelenhet a nav? Le foglalhatják amiket tőle vettem ? Szeretnék ilyen dolgokkal tisztában lenni !
2020. jan. 16. 22:54
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Én Iphone-t vettem ilyen hírdetős csoportból. Semmilyen NAVos bajod nem lesz belőle. Akkor már a jófogáson is mindenkit figyelne a NAV.. szimpla internetes hírdetés, vásárolj nyugodtan.
2020. jan. 16. 23:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor az sem baj hogy az illető direkt olyan oldalt csinált ahol elég nagy tételben árul egy bizonyos dolgot?
2020. jan. 16. 23:26
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Adózási szempontból nem lesz problémád, ha viszont az árból látszik, hogy illegális forrásból származik akkor orgazdaságért felelősségre vonhatnak téged is.

Bár még valószínűbb, hogy lenyúlják a pénzed áru nélkül, utána meg csinál az illető egy új face csoportot :)

Ha netről vásárolsz magánszemélytől akkor személyesen vedd át az árut, nézd meg és csak utána fizess!!!

2020. jan. 17. 01:00
 4/9 A kérdező kommentje:
El kobozhatni el kobozhatják?Eddig 2x rendeltem 2 x meg is kaptam az ígért időre ! Csak ha bukik nem szeretném hogy amiért megdolgoztam elvigyék.
2020. jan. 17. 07:03
 5/9 A kérdező kommentje:
Valaki még esetleg hozza tud szólni ?
2020. jan. 17. 13:54
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

A saját tárgyait ugy adja el ahogy akarja. A navnak semmi köze nem lehet.

Ha nekem van egy megunt szekrényem, és ezt valakinek eladom, nincsen köze a navhoz. Vagyis semmi köze nincs a navnak, nem szólhat bele. Azt adok el amit akarok magánszemélyként.

2020. jan. 17. 14:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Lég inkább azért is érdekel ,mert szeretnék csinálni egy Facebook csoportot ahol én arulnèk Eredeti CD lemezeket,ez a csoport ki mondottan erről szólna ,és ezért érdekel hogy ha belém kötne a Nav akkor a vásárlóimnak lesz e baja belőle ?( pl elkobozzak amit tőlem vesznek )
2020. jan. 17. 15:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyugodtan tegyed, nem törvénytelen!!
2020. jan. 17. 15:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2020. jan. 17. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!