Balesetem volt 5-én de csak 13. án tudtam meg hogy eltörött egy bordám. A biztosító honnan számolja a káreseményt?
8 napon belül be kell jelentenem a káreseményt, de csak egy napja tudtam meg, hogy bordatörésem lett. Lábon hordtam, nem volt nagy fájdalmam, cipeltem, dolgoztam. Tegnap reggel egy tüsszentés okozott akkora fájdalmat, hogy foglalkozzak vele. Tehát egy napos diagnózisom van, de a káreseménytől számított 8 napból meg már elvileg kifutottam. Erről a biztosítók hogyan vélekednek?
Extra kérdés: 8 munkanap, vagy 8 naptári nap? Nincs tisztázva a szerződésben...
Szerintem ebben az esetben ez nem számít. Hisz a káreseménynél te még nem tudtad, hogy olyan bajod van, amivel biztosítási esemény történt volna. Simán beadhatod, hisz konkrétan a biztosítási esemény egy napja jutott csak a tudomásodra függetlenül attól, hogy a káresemény korábban történt. Én azt gondolom, hogy veszíteni valód nincs. Csak minden orvosi dokumentációt adj be.
Vagy azonnal a balesetet követően orvoshoz kellett volna menned és akkor egyből kiderült volna.
Tudod ez kb. az a kategória, mikor magyarázkodsz a tárgyaláson:
Biztosító: Tehát, ön a helyszínen azt mondta, hogy nem szenvedett sérülést.
Károsult: Igen, akkor még nem tudtam róla.
Biztosító: És mikor szerzett róla tudomást?
Károsult: Csak mikor hazamentem, és levettem a kalapomat, akkor vettem észre, hogy koponya alapi törésem van.
Tudom, elég irónikus, és ne vedd magadra, de a biztosítók profi ügyvédeket, és jogászokat alkalmaznak.
Megpróbálhatod jelezni, de ne éld bele magad.
Ha nincs külön feltüntetve a szerződésben hogy munkanap, akkor naptári napokkal kell számolni.
Egy próbát megér, de ha elutasítanak, jobban jársz ha elfogadod. Sajna bele kell törődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!