Légy szíves, ha lennétek olyan kedvesek soroljátok fel az italokat a kávézóban. Milyen az a latte és mi a kulonbség a kávé a kapucsino az eszpresszo meg a forrocsoki kozott?
Cafe latte: tulajdonképpen tejeskávé
Latte macchiato:eszpresszó kávé egy csepp tejhabbal.
Ezt a kettőt gyakran egynek veszik és egy pohár habos tejbe egy eszpresszó kávét töltenek. Ha ügyes aki csinálja, réteges lesz.
Cappucino: eszpresszó kávé habosított tejjel, több a hab, mint a tej és nem lehet forró, iható hőmérsékletű kell hogy legyen.
Eszpresszó:kávé, max 5cl, amit speciálisan presszógéppel főznek.
Forrócsoki: van porból is, olyan mint az édes kakaó. A valódi, az igazi csokoládéból készül. A csokit megolvasztják, tejjel vagy tejszínnel keverik: sűrű, pudingszerű kell hogy legyen.
Ristretto - tulajdonképpen duplakávé, vagyis dupla adag kávéőrleményből készül, de csak egy eszpresszónyi vízzel.
Ír kávé - whisky (vagy inkább whiskey, hiszen azért Ír:) ) és frissen főzött, az eszpresszónál picit hosszabb kávé, tejszínhabbal.
Melange - tejeskávé, amihez az eszpressókávét összegőzölik a tejjel, úgy hogy a tej ne habosodjon fel.
Mocha - tulajdonképpen egy cappucino, amibe kakaót kevernek
Na és persze ott van a síma tejszínes kávé, vagy a tejszínhabos.
A "Forró csoki" olyan
mint a kakaó -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!