Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy kell értelmezni ezt a...

Hogy kell értelmezni ezt a két sort? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Éppen most olvasom a Szentivániéji álmom című Shakespeare művet, és az elején tartok... De elakadtam két sornál. Megkérdeztem két embert, egyik sem tudta megmondani, hogy hogy kell értelmezni. Aki olvasta, tudna segíteni?

Erről a két sorról lenne szó:

"Birod, Demetrius, atyja szerelmét;

Hagyd nékem a leányét; vedd el apját."

Előre is kösz a segítséget!

2010. júl. 21. 18:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem olvastam, de én úgy értelmezem h Demetriusnak kell apuci asszonykája, az elbeszélőnek, meg annak a lánya. Felszólítja Demetrius, h a lányt hagyja meg ő neki. Legalábbis én így látom. :D
2010. júl. 21. 18:16
 2/7 anonim ***** válasza:
*Demetriust
2010. júl. 21. 18:19
 3/7 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de szerintem nem erről van szó...

Ezt a két sort Lysander mondja, aki szerelmes Hermiába (Hermia is szereti Lysandert), de Hermia apja Demetriusnak akarja adni a lányát.

Vagy ha te is erre célzol, akkor én vagyok a hülye... :D

De minden esetre kösz a választ, felpontozlak!

2010. júl. 21. 18:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, erre céloztam, csak nem fejtetem ki bővebben. :D
2010. júl. 21. 20:18
 5/7 anonim válasza:

Nagyjából olyan a helyzet, mint a Rómeó és Júliában Parissal.

Ahogy te is írtad, kérdező, Lysander és Hermia szerelmesek, Hermia apja viszont mindenáron Demetriushoz akarja adni a lányát.

Lysander itt tulajdonképpen cukkolja Demetriust. Arra céloz, hogy Hermia apja annyira tökéletesnek látja Demetriust Hermia számára, hogy szinte már ő szerelmes belé (irónia, irónia), és mivel a lány amúgy sem szereti, inkább az apját vegye el.

2010. júl. 21. 21:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Ó, értem... Valami ilyesmi nekem is lejött belőle, csak azt gondoltam, biztos én vagyok a hülye, és nem erre céloz. :)

Amúg a Rómeó és Júlia a másik Shakespeare mű, amit már olvastam, és igen, nekem is feltűnt ez a párhuzam.

Kösz a kommenteket! :)

2010. júl. 22. 15:02
 7/7 A kérdező kommentje:
*Amúgy
2010. júl. 22. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!