Hogy kell értelmezni ezt a két sort? (Bővebben lent. )
Éppen most olvasom a Szentivániéji álmom című Shakespeare művet, és az elején tartok... De elakadtam két sornál. Megkérdeztem két embert, egyik sem tudta megmondani, hogy hogy kell értelmezni. Aki olvasta, tudna segíteni?
Erről a két sorról lenne szó:
"Birod, Demetrius, atyja szerelmét;
Hagyd nékem a leányét; vedd el apját."
Előre is kösz a segítséget!
Ne haragudj, de szerintem nem erről van szó...
Ezt a két sort Lysander mondja, aki szerelmes Hermiába (Hermia is szereti Lysandert), de Hermia apja Demetriusnak akarja adni a lányát.
Vagy ha te is erre célzol, akkor én vagyok a hülye... :D
De minden esetre kösz a választ, felpontozlak!
Nagyjából olyan a helyzet, mint a Rómeó és Júliában Parissal.
Ahogy te is írtad, kérdező, Lysander és Hermia szerelmesek, Hermia apja viszont mindenáron Demetriushoz akarja adni a lányát.
Lysander itt tulajdonképpen cukkolja Demetriust. Arra céloz, hogy Hermia apja annyira tökéletesnek látja Demetriust Hermia számára, hogy szinte már ő szerelmes belé (irónia, irónia), és mivel a lány amúgy sem szereti, inkább az apját vegye el.
Ó, értem... Valami ilyesmi nekem is lejött belőle, csak azt gondoltam, biztos én vagyok a hülye, és nem erre céloz. :)
Amúg a Rómeó és Júlia a másik Shakespeare mű, amit már olvastam, és igen, nekem is feltűnt ez a párhuzam.
Kösz a kommenteket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!