Mit szórnak a kovácsolás közbe a késre? Valami homoknak látom de mi az és mire szolgál?
Figyelt kérdés
2020. jan. 8. 21:26
1/4 anonim válasza:
Bórax javarészt. De vannak akik "titkos" recepteket készítenek házilag, ami általában valamilyen acélpor, bórax, valamilyen-só, fahamu szokott lenni.
Biztos van aki jobban ért hozzá, hogy miért fontos a bórax alkalmazása. Keress rá.
2/4 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm
2020. jan. 9. 18:39
3/4 anonim válasza:
Ha fehéres por akkor bórax,de lehet kvarchomok is.Olyankor használják,mikor tűzi hegesztést kell csinálni,az oxidréteget oldja fel ami megakadályozná a hegedést.Az eltérő minőségű(széntartalmú) vörösmelegre felhevített acélrétegek közé szórják,majd hegesztési hőmérsékletre hevítik fehérizzásig,és utána a rétegeket összekalapálják.Ez a kovácshegesztés.Damaszkolt kések készülnek így (de ez nem azonos a "damaszkuszi" acéllal, az más eljárással készül).
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. jan. 11. 16:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!