Van aki meg akarta változtatni a keresztnevét?
Van akit elutasítottak ?
Van aki sikeresen megvaltoztatta?mivel indokolta?indokolni kell,de félek elutasítják.
Erzsébet vagyok.26 éves.ilyen a tarsadalom sajnos hogy kis korom ota Erzsiznek,Bozsiznek..szivatnak a nevemmel. A férjemet is mikor elmondja hogy hívnak..ismeretlenek van aki Erzsiként szólít meg elsőnek..borzalmas.rosszul erzem magam e miatt..modernebb névvel nem figuraznanak igy ki
Nem szeretnék nagy valtast.De ha már angolosithatnam is jo lenne Elizabetre.
Szia!
Csak a magyarosított neveket fogadják el, amit az MTA jóváhagyott: (lásd összes női keresztnév)
Tehát az Elizabet-et nem fogják elfogadni, de lehetsz Liz, Lizabell, Lizabella, Lizbett, ami hasonlít erre a névre.
Indoklásra ötletet innen meríthetsz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Remélem, sikerül. Drukkolok. <3
Azt nem értem,hogy mi a kifigurázás abban ha Erzsébetet Erzsinek hívnak? Ha egy Teodórát Dórinak hívnak, az csesztetés?
Ismerek két Erzsit, mindkettő 20 év alatti, soha senki se csesztette a nevükért.
Szánalmas egy társadalom ha egy évezredek óta honos név miatt csesztetik az embert.
Igen, igaz, valóban elnéztem a listát, és szerepel rajta az általad áhított név.
Persze - ahogy már írtam is -, csak magyarosított formában fogadják el.
Ám, most felmerült bennem: attól, hogy angolosan használod az Erzsébet jelentését, még mindig hívhatnak Erzsinek, Bözsinek, ha szívatni akarnak.
Csak gondoltam szólok, mielőtt kiadod a sok pénzt a névváltoztatásra.
Ha zavar a régi, tradicionális neved - mellesleg nekem is olyan van -, akkor a bemutatkozásnál / bemutatásnál kellene jelezned, hogy hogyan szólíthatnak.
PL.: Szabó Erzsébet vagyok, de szólíts(on) Bettinek/Liznek. (Vagy amit szeretnél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!