Mennyire számít biztos állásnak a közalkalmazotti kinevezés? Jellemző a közalkalmazottak elbocsájtása?
Pontosan annyira "kétoldalú" amennyire a jogszabály illetve a szerződésed szabalyozza. Ha megfelelsz akkor megtartanak, ha nem akkor pedig elküldenek, de ez fordítva is igy van vagyis ha nem jön be a munka akkor te is pattanhatsz.
A közalkalmazotti munka ugyanúgy bizonytalan mint bármi más de az is igaz hogy általában nem azért vesznek fel hogy kirúgjanak hanem azért hogy alkalmazzanak.
Általában tényleg nem azért vesznek fel, hogy kirúgjanak, de mint mindenhol, itt is lehet, hogy egyszercsak nincs pénz az alkalmazásodra, és akkor pápá. Kicsit biztosabb, mint a versenyszférában, de bármi lehet. A főnöktől is függ egyébként sok, ha ki tud állni szükség esetén az alkalmazottak mellett. Én például olyan státuszban dolgozom, amit elvileg nem kötelesek fenntartani, de a főnököm ragaszkodik a munkámhoz annyira, hogy tudom, amíg ő a helyén van, addig én is tutira ott maradhatok.
De biztosan ennyire kevés pénzért akarsz dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!