Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért ne öljem meg magam?

Miért ne öljem meg magam?

Figyelt kérdés
Szeretnék válszokat arra, hogy miért lenne érdemes folytatni az életemet, ha már bizonyos okok miatt 3 éve depresszios vagyok, nincs kedem az ételhez, aludni sem bírok már és folyadékot sem tudok legyűrni a szervezetembe csak minimális adagot. Már a szenvedélyeim sem vonzanak és kezdek egyre jobban kiüresedni. Már a legjobb barátaimmal sem érzem jól magamat. A tanulás sem megy annyira, pedig nem rég még kitűnő tanuló voltam. Szóval, mit gondoltok?

2019. nov. 21. 20:35
1 2
 1/12 WoT gamer válasza:
78%

Kedves Kérdező!

Tudom, vagyis részben átérzem, amit most te hisz én is voltam hasonló helyzetben. Tudom, hogy neked most milyen nehéz, de nagyon kérlek ne add fel, még ne! Leírod mi (lehet) a depressziód oka? Hátha tudnék segíteni.

2019. nov. 21. 20:44
 2/12 anonim ***** válasza:
78%
Meghalni sokkal rosszabb, nem tudhatod, mi vár rád utána. Bár neked pont akkor jó, ha nem lesz semmi utána. De ne öld meg magad, a szeretteidnek hiányozni fogsz. Valahogy biztos le lehet győzni a depressziót.
2019. nov. 21. 21:02
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Fordulj pszichiáterhez! A depresszió csak átmeneti állapot (még ha gyakran túl hosszúra is nyúlik) és gyógyítható. A világ nem ennyire sivár, csak annak látod, mivel a depi mindenre rátelepszik. Ezért nem találod az örömöt mindazokban, amikben eddig sikerült. Szóval minden erőddel küzdj ellene.
2019. nov. 21. 21:12
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Azért akarod megölni magad mert a gödör aljáról nézed a gödröt. Onnan sokkal rémisztőbb és nyomasztóbb. Amikor majd kijutsz belőle akkor viszont a gödör széléről fogod látni a gödröt és sokkal kisebbnek fog tűnni. Fiú vagy vagy lány? Hány éves és hol élsz? Írhatsz privátot is.
2019. nov. 21. 21:55
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

Itt pszichológust és lelkipásztort is találsz egyaránt, akivel tudsz beszélgetni. Teljesen ingyenesek, diszkrétek és nagyon kedvesek.

[link]

2019. nov. 22. 13:47
 6/12 anonim ***** válasza:
62%

Itt van egy pár ember akinek kijutott a sok rossz"" az életben..

Remélem egy kis reményt ad, ha picit hosszú is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..

2019. nov. 22. 13:48
 7/12 anonim válasza:
62%
Igen, mindenképpen keress fel egy pszichiátert. Hidd el, segíteni fog, meg fog oldódni a problémád, a lényeg hogy menj❤
2019. nov. 22. 19:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Dehogy oldja meg. Költözz el Magyarországról egy normális, szabad, demokratikus, nem gyűlölködő országba. Meglásd sokkal jobb lesz. Ne legyél öngyilkos.
2019. nov. 23. 13:16
 9/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Nos

Apám alkoholista, szóval sok az üvöltózés meg a veszekedés itthon. Mióta az eszemet tudom ez megy. Veri anyámat, ver engem. Az öcsémet pedig nem testileg, hanem lelkileg töri össze. A nővérem elköltözött itthonrol, régen mindig ő mentett meg minket. Apám csalja anyámat, ráadásul anya szeme elött, de ő ahelyett jogy végre elküldené,állandóan visszfogadja még mindig. Ovodában és általános iskolában is állandóan bántottak, szóval nem voltak barátaim, mindig egyedül voltam. 15 évesen, mikor a gimnázumba kerültem, akkor alakult ki nálam a depresszió. Ott is csak bántottak és akkor mentem át egy teljes változáson. Nem probálkoztam tovább, belefáradtam abba, hogy állandó jelleggel vissza lettem utasítva. Iskolát válttam. Nem lett jobb. Csak rosszabb. Az ottani osztályfőnököm a szemembe mondta, hogy egy depressziós öngyilkos jelölt vagyok és hogy sosem fognak engem szeretni. Ekkor voltam 16. Sokszor probáltam megölni magam, de végül valami mindig megálított. Aztán elkezdtem kimaradozni a sulibol. Végül megint sulit váltottam. A mostani valahogy jó. Kollégiumban vagyok és vannak barátaim régiek és újak is. De mint mondtam, már ez sem hz örömet. Jelenleg 17 évesen teljesen kiüresedtem . Szociális föbiám van, undorodom az emberektől. Az önbizalmam a béka feneke alatt van és állandó jelleggel pánikrohamaim vannak. Csak nyelek, aztán elkezdek fulladozni és hirtelen kiszakad belőlem minden. Aztán ezt újra, újra és újra átélem. Olyan ez, mint egy körforgás. Régen az olvasás meg a zene mentett meg, mostmár az sem segít. Az olvasás maradt az egyetlen mentsváram. Varázslatos volt megszabadulni a sok mocsoktol és egy teljesen másik világba csöppeni, ahol nem bánt senki és semmi. De már ez sem okoz örömet. Csak nézek ki a fejemből, hogy mégis mit keresek mégis itt. Insomniám van, tehát aludni sem tudok. Este is csak a rossz gondolatok gyötörnek. Szóval már csak azt várom, hogy a halál magához öleljen és azt suttogja közben: shh, mostmár minden rendben. Nyugodtan aludhatsz. Örökre.

2019. nov. 23. 16:07
 10/12 A kérdező kommentje:
Amúgy 17 vagyok és lány
2019. nov. 23. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!