Ingyenes kiszállításnál adtok borravalót a kihozónak?
9-es
Valóban ez a munkájuk. De ha lerakja a hűtőt/mosógépet/fagyasztót az előszobába és elmegy, az nyilván neked se tetszene. Ha van olyan jó fej, hogy berakja a helyére, akkor már tett annyi pluszt, hogy megérdemli a borravalót.
"sok embernek kiegészítés a fizetéshez, mert alulfizetik"
mint mondtam, akkor valtson munkahelyet.
#11 ilyen helyzetben meg nem voltam, igy nem tudok velemenyt formalni rola
Nálunk a pizzás 20 méterre lévő házba 200 forinttal kevesebbet kér ugyan azért a pizzáért. Így a fizettségben a borra való. Ha külön extra dolgot csinál : nem 60 perc alatt van itt, hanem 30, vagy nem kell lennem a 4. emeletről, hanem felhozza, 200at kap kézbe.
Bútor szállító kiszállásnál 11 ezret kért a szállításért. Nem fog borravalót kapni.
Vettem 4 széket, mondom a csákónak, maga felhozza azt a kettő én ezt a kettőt, kap egy ezrest. Azt mondta, neki nem kell a pénz, ő inkább megy haza, ez volt az utolsó fuvar. Mondom 5000? Arra is nemet mondott.
Nem mindenki kér borravalót.
Ha alul fizetett, bizony, váltani kell, nem kunyerálni. Én sem kapok extrát, ha valamit gyorsabban, vagy jobban csinálok meg, mint az ügyfél kérte, csak újabb melót. És órabérben vagyok. Mégis megcsinálom legjobb tudásom alapján.
Ha maszekolok, azért kapok pénzt. Ha a futár is olyat tesz, ami nem éppen a munkaleírása, kap extrát.
Vendéglőben meg mindig előre adom a borravalót, mert azért várok extra figyelmet és nem utólag adok valamit, ha tetszett. Sokkal többször van így jó kiszolgálásom, mint annak, aki utólag esetleg ad, arról függően, hogy milyen hangulattal távozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!