Miért kér egy közös képviselő olyan adatokat a lakóktól, hogy milyen az állampolgársága, mi az anyja neve, hol született és mikor? Ez legális?
Szerintem ezek olyan személyes adatok,amire nem hiszem,hogy egy közös képviselő jogosult lenne!
Megindokolta,hogy mihez kell neki?
Szia!
Ezekre legtöbbször akkor van szükség, amikor behajtásra kerül a közös költség tartozás. Megtagadhatod ezeknek a megadását, hiszen hozzájárulás nélkül kizárólag a bárki által hozzáférhető adatokat tarthatja nyilván (anyja neve, születési éve, név, születési név).
Viszont ha megtagadod akkor egy olyan eljárás esetében, ahol például a lakcímedre van szükséges, a lakcím nyilvántartóból ügyvéd által kell lekérni, annak boros költsége lehet.
Egyébként pedig a bekért és tárolt adatok felhasználhatóságáról a társasház adatkezelési szabályzata rendelkezik.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv,
Dóra
Márcsak azért is magas,a bejelentett lakcímed,mi több a tulajdonjog alapján megoldható a tartozás behajtása! Ezekben az iratokban benne vannak a személyes adataid!
Jó lenne utánanézni, valaki társult a tulajdonodban /románok,szerbek/ jöttek a potya-nyugdíjra /orbán jõvoltából/! Nem is értem,a hatóság hol élt amikor az eredeti tulajdonos hozzájárulása nélkül nem lehetett volna nekik a bejelentkezést elvégezni!
Továbbá,lehet a Vizsgáló-Bizottságot /házon belül akik a közös képviselővel együttesen dolgoz/tak/nak,hogy kérjék számon a k.képviselő adatgyűjtését.
Megtehetitek,hogy a többi lakóval összejöttök és megbeszélitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!