A nők miért puszilkodnak, a férfiak meg miért fognak kezet találkozáskor?
Amiért az orosz férfiak szájcsókkal köszöntötték egymást (nem tudom mennyire él ez még).
Üdvözlési szokás, forma. Ne legyél már teljesen buta!
"ráadásul azzal a kezükkel, amivel magukhoz nyúlnak"
Te meg azzal a kezeddel eszel, amivel kitörlöd a segged. Viszont te is szoktál - jó esetben - kezet mosni, nem igaz? Szintén: ne legyél már teljesen buta!
Más gesztusokból erednek. A kézfogás eredete arra vezet vissza, hogy békés szándékkal közeledsz a másik fél felé, és felmutatod a kezed, jelezve hogy nincs benne fegyver. Ez a bizalmatlanságból ered, több ezer éves történelmmel.
A puszilkodás kulturánként eltérő jelentésű, általában az üdvözlet vagy bizalmas érintkezés módja. Nem is jellemző férfiak körében.
Úgy értem, hogy a mai napig!
Nem történelmi mesélést kértem, csak, hogy hogy-hogy maradhatott fent ez a forma.
De ha eszem és feneket törlök, arról tudok, hogy közben történt kézmosás, de szerintem akik velem fognak kezet, még szappant sem láttak, butusok!
Kovács üzemben dolgozok. Igazi mustárfoltos, ős redneck, homo habilis-szal, tehát szerintem tudom miről beszélsz, de nem értem miért zavar. Megmosod utána a kezed és csókolom.
Üdv:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!